Hoppa till sidans innehåll

International Junior Shotgun Cup Orimattila, Finland

19 JUL 2017 08:50
Det var sju juniorer och två ledare som åkte till den internationella junior tävlingen i finska Orimattila helgen den 15-16 juli. Det är nionde året som denna tävling arrangeras och det andra året med svenskt deltagande.
  • Skapad: 19 JUL 2017 08:50

Det var Mathilda Johanson och Mathilda Lishöj som deltog i damjuniorklassen i skeet samt Anton och Johan Svahn tillsammans med Robin Helgosson som deltog i herrjuniorernas skeet. Herrjuniorklassen i trap representerade André och Anton Akbarzadeh de svenska färgerna. Ledare för detta glada gäng var undertecknad tillsammans med Amir Akbarzadeh.

Målet med denna tävling var att killarna och tjejerna skulle få lagom bra internationellt motstånd och ge dem erfarenhet samt motivation för sin fortsatta karriär.  Att få känna på hetluften och nervspänningen som det innebär när man ställs mot jämnåriga duktiga skyttar från andra länder är en bra morot och erfarenhet.

På lördagen sköt killarna två serier medan tjejerna sköt tre samt finaler. Och sedan fortsatte killarna med ytterligare tre serier och finaler under söndagen. Av de svenska skeetkillarna var det Anton Svahn som startade bäst på lördagens två serier. Med 23 + 25 delade han andraplatsen en duva efter ledaren. Medan Robin följde upp en 21 runda med 24 i andra och låg hyffsat bra med även han. För Johan var det lite tyngre då han fick ihop 20 + 21. Men med tanke på att detta var hans internationella debut så var det rätt ok ändå.

Av trapkillarna var det André som startade bäst med en 22:a som han följde upp med en 18 serie. Anton hade det tungt med 15 + 16 i sina serier.

För de bägge skeettjejerna så var detta också internationell debut. Mathilda Lishöj sköt tre jämna serier, 18,17 och 17. Medan Mathilda Johansson sköt bättre desto längre in i tävlingen vi kom. Hon fick ihop 17, 19 och 20 i sina serier. Detta är en helt godkänd debut av de båda enligt min mening.

Efter några sena avanmälningar till tävlingen så var skeettjejerna bara sex deltagare. Så både våra tjejer fick skjuta final. I denna final började Mathilda Lishöj bra och låg bra till efter de första 20 skotten där den första elimineringen görs. Tyvärr så var nerverna helt utanpå kroppen för Mathilda Johansson och hon var den som eliminerades först och slutade på en sjätteplats. På de efterföljande 10 skotten så gjorde nerverna sig påminda även för Lishöj och hon slutade på en femteplats.

Under söndagens skeettävling var det Robin som lyckades bäst. Han följde upp sin lördag med serierna 23, 23 och 22 och slutade på 113 träffar och en elfteplats. För Anton som låg tvåa efter lördagen var nervpressen för stor. Han fick ihop 19, 22 och 18 i sina serier och slutade på 107 träff. Johan ryckte upp sig något och sköt 21, 23 och 21 och slutade på 106 träff.

André fortsatta varva bländande skytte med lite sämre och fick ihop 17, 23 och 17 i sina trapserier och slutade därmed på 97 träff. Medan Anton ryckte upp sig även han efter lördagens skytte och sköt 19, 18 och 21 och slutade på 89 träff.

Sammanfattningsvis så sköts våra juniorer riktigt bra stundtals medan nerverna visade sig svåra att hantera när man stod i situationer som man inte är van vid. Detta är precis det vi var här för att känna på och få erfarenhet av. Och förhoppningsvis innebär det att man klarar av dessa situationer lite bättre nästa gång.

Länk till resultat http://www.osu.fi/english/competitions/2017/ijsc2017/documents/

Till sist vill jag tacka våra fina juniorer för trevliga dagar i Finland.

Stefan Nilsson
Grenledare

 

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...