Hoppa till sidans innehåll

Information om säsong 2017 i OL-grenar

15 DEC 2016 13:14
Här följer information om det kommande årets säsong i de olympiska disciplinerna. Det handlar om uttagningar till mästerskap och världscupen, samt annat nödvändigt att veta för i huvudsak satsandes skyttar med ambitioner att tävla internationellt.
  • Skapad: 15 DEC 2016 13:14

Som ni säkert redan vet så har Christer Svensson valt att inte fortsätta som förbundskapten. Vi har nu, baserat på en mängd olika omständigheter, bestämt att vi inte kommer att anställa någon ny förbundskapten under 2017. Ledarskapet på internationella tävlingar och mästerskapen kommer under 2017 för toppgruppen att hanteras av sportchefen Jonas Edman och för utmanare och juniorer av grenledaren Stefan Nilsson.


Uttagning till mästerskapen och världscuper

Vi kommer inom kort att presentera uttagningskriterier för EM i Baku och VM i Moskva.
Då vi redan nu kan konstatera att 2018 och framåt kommer att bli kostsamma säsonger har vi under 2017 tvingats hålla igen något på det internationella tävlandet. Detta innebär att vi enbart kommer att erbjuda ekonomiskt stöd till en världscup och det är världscupen på Cypern som startar i slutet på april. Vi kommer att erbjuda stöd till en liten grupp aktiva och i varierande grad, allt från full finansiering till egenfinansiering. Det är min ambition att vara klar med uttagningen till världscupen senast i slutet på februari. Alla som är intresserade av att tävla på världscupen ska omgående kontakta sportchefen eller grenledaren och diskutera eventuell start. För att klartecken ska beviljas måste du visa att du gör en seriös satsning samt har kapacitet att skjuta de resultat som krävs för en hygglig placering.


Juniorvärldscuper och GP-tävlingar

Stefan kommer att åka med en liten grupp aktiva till minst en juniorvärldscup under 2017. Han kommer att kontakta de aktiva som är aktuella. Några aktiva i utvecklingsgruppen kan också erbjudas ett visst ekonomiskt stöd för deltagande på internationella GP-tävlingar, eftersom vi önskar matcha fram nästa generation aktiva.


Värmeläger

Vi kommer att organisera ett värmeläger på senvintern, innan tävlingssäsongen i Sverige drar igång. Denna gång planerar vi att åka till Malaga med Stefan som ledare. Han kommer att kontakta alla aktiva som är aktuella för detta läger. Lägret vänder sig i första hand till yngre aktiva. Förmodligen genomförs lägret i början av mars.


Säsongsplan och träningsredovisning

Alla som har ambitionen att tävla på världscupen, juniorvärldscupen eller kvala in till mästerskapen ska ha någon form av säsongsplan som vi vill ta del av så fort som möjligt. Om du vill ha hjälp med att sätta samman en plan ska du omgående kontakta Jonas Edman eller Stefan Nilsson så kan vi hjälpa er att komma igång. Ni ska också löpande redovisa genomförd träning till någon av oss, förslagsvis en gång i månaden.


Kontakta oss

Vi önskar komma i kontakt med alla er som har ambitionen att tävla internationellt eller försöker kvala in till mästerskapen under 2017. Så tveka inte utan skicka oss ett mail eller slå en signal så att vi tillsammans kan utvärdera era förutsättningar och hjälpa er på bästa möjliga sätt.

Jonas Edman, This is a mailto link 
Telefon 0722-296 333

Stefan Nilsson This is a mailto link
Telefon 070-538 93 20

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...