Hoppa till sidans innehåll

Information från grenledaren i skeet och olympisk trap

18 SEP 2019 23:31
Säsongen 2019 börjar lida mot sitt slut och det är dags att summera den samt att blicka fram mot nästa. Planeringen inför 2020 har börjat och vi behöver tävlingsarrangörer.
  • Skapad: 18 SEP 2019 23:31

Det totala antalet startande på landslagstester och SM ligger som föregående år. Den olympiska skeeten har minskat något jämfört med förra året. En av anledningarna till minskningen är att LLT3 tillika SVM krockade med Köpenhamns GP. Där tappade vi några starter. Vi har haft ca. 275 starter mot knappt 300 föregående år. Även den olympiska trapen har minskat lite. Där har vi haft 133 starter mot 140 föregående år. Medan den nationella skeeten har ökat från 90 till 115 startande. Detta tack vare att SM/SVM gick på fyra banor.

Glädjande är att vi har ett ökat antal juniorer både i skeet och olympisk trap. På skeeten har kvalitén på juniorerna ökat. Där är flera av dom som har kapacitet att skjuta en bra bit över 110 träff. Vi har även haft två juniorer över 120 träff i år. Och på SM i olympisk trap hade vi hela fem juniorer i startfältet. När hände det senast?
Det blir en utmaning för mig och lerduvesektionen att ta hand om dessa juniorer framöver och ge dem så bra förutsättningar som möjligt.

När jag tittar tillbaka på året så är där några höjdpunkter som lyser starkast. Det är så klart Stefan Nilssons guld och OS-kvotplats på European Games. Samt medaljerna på VM, lagguldet till herrarna och bronset till Victoria Larsson.
Men även juniorerna har presterat bra höjdpunkter. Man minns ju Isac Parkners och Anton Svahns 121 träffar och svenska rekord i Frillesås respektive Torsby. För att inte tala om Mathilda Johanssons svenska damjuniorrekord på 111 träff under junior världscupen i Suhl. Detta rekord som hon sedan tangerade på EM och placerade sig som 8:e tjej i Europa.

Jag har påbörjat planeringen inför 2020 och börjat att sätta ihop en verksamhetsplan och budgetäskande till den. Jag har också börjat att fundera på landslagstesterna och SM tävlingarna. Jag har några intresserade arrangörsklubbar men behöver fler. Så är ni intresserade av att arrangera en testtävling eller ett SM så hör av er till mig eller vår sekreterare Lars-Eric Söderberg.
När det gäller SM/SVM i nationell skeet så har jag fått ett angenämt problem då denna tävling har blivit väldigt populär. I år arrangerade Uppsala JSK denna tävling och då de har fyra skeetbanor så kunde de ta 120 skyttar. Och där var faktiskt fler än så som var intresserade av att delta. Men problemet är att vi inte har många aktiva klubbar i landet som har fyra banor och kan ta denna tävling. Jag pratade med en hel del skyttar när vi var i Uppsala om hur vi ska lägga upp denna tävlingen framöver. Och de flesta tyckte att vi kan dela upp SM på två tävlingar istället så som vi har det i den olympiska skeeten. Med ett SM och ett SVM. Så jag tänker testa denna lösning 2020 och utvärdera därefter om vi ska fortsätta så. Detta innebär att jag behöver ytterligare en arrangörsklubb.

Ha en bra höst och vinter så ses vi på en skjutbana till våren!

Stefan Nilsson

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...