Hoppa till sidans innehåll

Information från grenledaren i skeet och ol-trap

01 OKT 2018 15:36
Säsongen börjar nu lida mot sitt slut och det är tid att summera året. Samtidigt drar planeringen igång inför nästa säsong. Och jag behöver tävlingsarrangerande klubbar.
  • Skapad: 01 OKT 2018 15:36

Tävlingsdeltagandet på landslagstesterna och SM har legat ungefär som 2017 på olympisk skeet. Vi ligger där runt 300 starter. Medan antalet starter har ökat ordentligt på olympisk trap jämfört med 2017. Från 108 till 140 starter.  I nationell skeet ökade SM från 74 startande till 90. Detta återkommer jag till längre ner.

Hur som helst så verkar både skeet och trap gå framåt vilket är jättekul. Jag har sett flera nya ansikten på tävlingarna i alla grenarna detta år. Även på juniorsidan ser vi en viss ökning. Framför allt så känns det som konkurrensen om de främsta placeringarna inom juniorsidan på skeet har ökat. Där börjar bli flera juniorskyttar som kan göra resultat på 110 träff och uppåt. Det blir en utmaning för mig och lerduvesektionen att ta hand om dessa framöver och ge dem så bra förutsättningar som möjligt.

När det gäller SM i nationell skeet så tog vi ett beslut förra hösten som baserades på enkäten som spelarrådet skötte under SM 2017. Detta beslut innebar att vi körde SM under två dagar på en klubb med tre banor detta år. Och därmed begränsade vi deltagarantalet till 90 skyttar. 2017 körde vi SM under tre dagar, och det visade sig att detta drog ner intresset att delta. 2019 ska vi försöka köra SM på en klubb med fyra banor under två dagar. Då kan vi ta emot 120 skyttar. Efter 2019 gör vi en utvärdering och därefter tar ett beslut på hur upplägget för detta SM ska vara framöver. Där finns många olika idéer om detta och vi får försöka hitta den som passar bäst för de flesta.

Vilka är då mina höjdpunkter från 2018? En av höjdpunkterna jag tänker på först är Victoria Larssons EM-brons. Att gå in som debutant på sitt första internationella mästerskap och skjuta till sig en pallplats är stort. En annan tävling jag kommer att tänka på är juniortävlingen i Finland där hälften av de svenska skyttarna satte nya personliga rekord.  Och vi fick med oss ett antal medaljer hem.  Sedan kan man ju inte glömma våra duktiga seniorer på skeet. De har visat att de svenska skyttarna är att räkna med. Vi hade både Stefan Nilsson och Marcus Svensson i final på världscupen i USA. Henrik Jansson som på världscupen i Syd Korea sköt särskjutning om en finalplats. Stefan Nilsson i final på EM. Utöver dessa så blev det ett antal placeringar strax utanför final.

Vad händer då framöver? Jag håller just nu på att planera tävlingsprogrammet för 2019. Till dessa tävlingar behöver jag arrangörer. Så känner ni att er klubb kan ta på er att arrangera ett landslagstest eller ett SM, så lägg ett mail till mig eller vår sekreterare Lars-Eric Söderberg. Jag har ett antal ansökningar redan men behöver fler både i skeet och ol-trap. Jag ser gärna att någon klubb med fyra skeet-banor ansöker om SM i nationell skeet.

Jag har också börjat planera för nästa säsongs träningsläger och utlandsuppdrag. Jag tittar på vilka tävlingar vi vill ha representation på och ska göra en budget för detta. Detta blir ett äskande till lerduvesektionens styrelsemöte i november. Där kommer vi att sätta nästa års budget.

Ni får ha en trevlig höst och vinter så ses vi på en skjutbana till våren!

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...