Hoppa till sidans innehåll

Hur du köper din tävlingslicens - steg för steg

26 JAN 2017 16:12
Du har väl inte glömt att aktivera din tävlingslicens, så att du kan tävla i år? Tävlingslicensen köps numera först och främst via SvSF:s Tävlingskalender. Du kan även betala skyttekorten i tävlingskalendern.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2017 16:29

För många flyter det på smidigt och enkelt att skaffa en inloggning och köpa tävlingslicens i SvSF:s tävlingskalender. För andra dyker det upp problem som stoppar processen. Nedan finner ni svar på några av de vanligaste frågorna om tävlingskalendern. Observera att systemet tyvärr inte är mobilanpassat, varför du bäst jobbar med systemet från en vanlig dator.

Tävlingskalendern hittar du här
Läs grundfakta om tävlingslicensen här
Läs fler vanliga frågor och svar om tävlingskalendern här

Betalningsalternativ
Fakturafunktionen i tävlingskalendern är för tillfället avstängd. Det innebär att det just nu enbart är möjligt att betala med kort i tävlingskalendern.

Hur skapar jag en inloggning till tävlingskalendern?
Första gången du ska logga in i Tävlingskalendern behöver du skapa en ny användare. Tävlingskalendern är sammankopplad med IdrottOnline där föreningen har sitt medlemsregister. Du behöver ha en mailadress inlagd i IdrottOnline för att Tävlingskalendern ska kunna verifiera att du är du när du skapar en inloggning. När du skapar din nya inloggning måste du alltså använda den mailadress som är inlagd på dig i IdrottOnline för att det ska fungera. Om du är osäker på vilken mailadress som är inlagd på dig eller om du saknar mailadress i IdrottOnline kontaktar du din förening och ber dem uppdatera medlemsregistret med din aktuella mailadress. Vi som förbund kan inte ändra i föreningens medlemsregister, så du måste gå via föreningen för att uppdatera din mailadress.

För att skapa en ny användare i Tävlingskalendern klickar du på Logga in högst upp i det högra hörnet. Då kommer du till inloggningssidan. Klicka på länken ”Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare”. Skriv in din mailadress (adressen måste finnas registrerad i medlemsregistret i IdrottOnline) och klicka på OK. Ett mail kommer därefter att skickas till din mailadress. Klicka på länken i mailet för att aktivera kontot och välja lösenord. Du väljer själv vilket lösenord du vill ha. Du behöver alltså inte ha samma lösenord som i IdrottOnline.

Om du får ett meddelande om att du som användare inte finns när du försöker skapa en inloggning kan det bero på att du försöker logga in med en annan mailadress än den som finns registrerad på dig i föreningens medlemsregister i IdrottOnline.

Hur köper jag tävlingslicens?
Tävlingslicensen köps numera först och främst via SvSF:s Tävlingskalender.
Köp av Tävlingslicens görs via ”Min profil”.
1. Logga in i Tävlingskalendern.
2. Klicka på ditt namn uppe till höger för att komma till ”Min profil”.
3. Klicka sedan på fliken ”Licenser”. Här ser du nu de skyttekort och tävlingslicenser som du har registrerade.
4. Om du önskar lösa en tävlingslicens klickar du på den blå knappen ”Köp Skyttekort eller licens” som finns till höger på sidan.
5. Du får nu upp en ny sida. Klicka på ”Beställ tävlingslicens”.
6. Välj sedan till vilken sektion pengarna ska gå och klicka sedan på ”Granska”.

Granska köp tävlingslicens
7. Om uppgifterna stämmer klickar du på ”Köp”, annars klickar du på ”Avbryt”.

Köp av licens
8. När du klickat på Köp slussas du vidare till betaldelen där du för tillfället enbart kan betala med kort. Du kommer nu vidare till Dibs betalsystem där du följer vidare instruktioner. När köpet är genomfört kommer du tillbaka till en sida i Tävlingskalendern som börjar med ”Tack för ditt köp”.

Jag är föreningsadministratör och ska betala licens för flera av föreningens medlemmar. Hur går jag tillväga?
Om du är föreningsadministratör kan du beställa licenser till flera skyttar. För tillfället är det enbart möjligt att betala med kort i Tävlingskalendern. Om föreningen inte har möjlighet att betala med kort kan ni betala in licensavgifterna på vårt bankgiro 834-7718. Märk inbetalningen med föreningens namn, gren och medlemmens IID-nummer. Gäller inbetalningen flera skyttar skickar ni ett mail till kansliet, This is a mailto link, med föreningens namn, namn på skyttarna, skyttarnas IID-nummer, gren samt att ni gjort en licensinbetalning för dessa skyttar. Vid betalning via bankgirot sker en manuell registrering av licenserna när inbetalningen kommit in, vilket gör att det finns en handläggningstid.

Om föreningen beställer licenserna via Tävlingskalendern och betalar med kort aktiveras licenserna på en gång. För att vara behörig föreningsadministratör i Tävlingskalendern måste du ha rollen ”Tillgång till IndTA - Klubb” i IdrottOnline.

1. Logga in i Tävlingskalendern.
2. Klicka på ditt namn uppe till höger för att komma till ”Min profil”.
3. Klicka sedan på fliken ”Licenser”.
4. Klicka på den blå knappen ”Köp Skyttekort eller licens” som finns till höger på sidan.
5. Ange vem som ska betala – du eller föreningen.
6. Klicka på ”Beställ tävlingslicens”.
7. Sök på personer genom att börja skriva deras namn. Du får förslag på vem det kan vara. Välj personen genom att klicka på namnet och tryck på ”Lägg till person”.
8. Uppge sektion som pengar ska gå till samt se till att det är rätt år på licensen du köper.
9. Upprepa steg 7-8 för samtliga personer som du vill köpa licens för.
10. När du lagt till samtliga som du vill betala för klickar du på ”Granska”.
11. Nu kommer en sammanställning upp som du kan kontrollera allt på. Om det är rätt klickar du på ”Köp”.
12. När du klickat på Köp slussas du vidare till betaldelen där du för tillfället enbart kan betala med kort. Du kommer nu vidare till Dibs betalsystem där du följer vidare instruktioner. När köpet är genomfört kommer du tillbaka till en sida i Tävlingskalendern som börjar med ”Tack för ditt köp”.

Finns det något alternativt sätt att betala sin licens?
Du kan, som tidigare år, också betala din licens genom att sätta in 300/150 kronor på SvSF:s bankgiro 834-7718. Skriv ditt IID-nummer, gren samt förening i meddelandefältet. Vid denna form av inbetalning sker manuell registrering av din licens, när inbetalningen kommit in, vilket gör att det finns en handläggningstid.
Om du väljer att betala din licens via bankgirot rekommenderar vi dig att ändå skapa en inloggning i tävlingskalendern. I tävlingskalendern kan du bland annat anmäla dig till tävlingar. Tävlingsarrangörer kan välja att enbart ta emot anmälningar via tävlingskalendern.

Den senaste versionen av manualen hittar du alltid på sidan Om SvSF:s tävlingskalender som finns under fliken Tävlingsverksamhet på skyttesport.se.


Tips!
Om du vill få hem årets första utgåva av magasinet Svensk Skyttesport, som ingår i tävlingslicensen, måste din licens vara godkänd och betald senast den 6 februari, för efter det drar vi ut adresslistorna!


E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...