Hoppa till sidans innehåll

Höga resultat på SVM och Test 3 i Torsby

18 JUN 2019 21:17
Det blev höga resultat på landslagstest 3 i skeet tillika Svenska Veteranmästerskapet. Tre svenska tangerade rekord och flera personliga rekord sattes denna tävlingshelg på Torsby Jaktskytteklubbs fina banor.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2019 21:17

På denna tävling skjuter man riksmästerskap i klasserna 50+, 60+ och 70+, och samtidigt skjuter man om prisbordet i klasserna A, B och C.

Lördagen bjöd på strålande sommarväder och fina skjutförhållanden. Och bäst denna dagen var hemmajunioren Johan Svahn som sköt felfria 75 duvor av 75 möjliga. Gustav Petersson var inte mycket sämre på 74 träff. I 60+ klassen var det också riktigt höga resultat där flera skyttar låg på 70 och fler träffade duvor. Och i 50+ var det också jämt med flera skyttar strax under 70 träff.

Under söndagen var det lite mulet men fortfarande bra förhållanden. Gustav fortsatte att skjuta bra och bommade bara en duva i grundomgången denna dag. Han slutade på fina 123 träff och nytt personbästa. Anton Svahn växlade upp ett hack denna dag och sköt felfria 50 träff. Med detta hamnade han på ett tangerat svenskt juniorrekord på 121 träff. Henrik Jansson var inte sämre han som också satte alla 50 duvorna och slutade på 121 träff. Robin Helgosson var fjärde man in i A-finalen på nytt PB och 120 träff. Johan Svahn fick lite hjärnspöken på morgonen och missade några enkla duvor tidigt i sin första serie. Men han kom igång fint igen och slutade på 118 träff. Och blev femte man i A-finalen efter shootoff. Rune Engström hade också 118 träff och gick in som sista man i A-finalen.

I A-finalen var Henrik Jansson den starkaste med 58 träff och ett tangerat svenskt finalrekord. Tvåa blev Anton Svahn på 55 träff och med detta tangerade han det svenska juniorrekordet i final. Tredjeplatsen tog Gustav Petersson hand om.

                                                  Pallen i B-klass

B-finalen vann Isak Parkner med 54 träff. Direkt efter honom var Björn Jonsson på 48 träff. Trea blev Rune Bengtsson.

                                                         Pallen i C-klass

Sten-Axel Fogelström tog hem segern i C-finalen. Tvåa blev Tommy Gustavsson och tredjeplatsen tog Arvid Nybom hand om.

                                                         Klass 50+

Svensk riksmästare i 50+ blev hemmasonen Mats Björn på fina 118 träff. Silvret tog Mats Haapaniemi hand om med 113 träff. Och bronset gick till Håkan Karlsson på 113 träff.

                                                      Klass 60+

Också i 60+ var det höga resultat. Här tog Rune Engström hand om guldet på 118 träff. Silvret gick till Björn Jonsson på 114 träff. Och bronset gick till Leif Fogelberg på 114 träff.

                                                    Klass 70+

I 70+ visade Ylva Jansson gubbarna hur man gör och hon tog hem segern med 106 träffade duvor. Tvåa blev Bertil Johansson på 100 träff. Och tredjeplatsen gick till Gösta Dahlberg på 84 träff.

Denna tävlingen i Torsby krockade med Köpenhamns GP och flera svenska skyttar valde att skjuta där istället. Dessa skyttar får räkna sitt resultat där till rankinglistan. Glädjande rapport från Köpenhamn var Stefan Nilssons fina personbästa med 124 träff av 125 möjliga i grundomgången.

När jag summerar denna helg så gläds jag av de höga resultaten både i Torsby och Köpenhamn. Det börjar bli en bra svensk bredd som har kapacitet att skjuta 120 resultat.

Jag vill till sist tacka Torsby Jaktskytteklubb för ett som vanligt väl genomfört tävlingsarrangemang.

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultatlista

Ranking

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
















 
WEBBSHOP




Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGAR



Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...