Hoppa till sidans innehåll

Historisk prispall på Lag-SM i NordiskTrap

25 AUG 2019 16:31
Hela 90 skyttar (30 lag) mötte upp på Frillesås skjutbana för att göra upp om medaljerna i Lag-SM den 24 augusti.
  • Skapad: 25 AUG 2019 16:31

Efter att klubbens tävlingsledare Erik Larsson hälsat välkommen och gett förutsättningarna blev det flagghissning till nationalsången. Redan efter några serier började en kastare krångla, varför beslut togs att skjuta vidare på 3 banor. Det blev att göra om skjutlistor och ändra i pärmar med skjutlag och sedan samla alla skyttar och ge de nya förutsättningarna. Det blev en lång dag, sista serien sköts vid 19- tiden men ändå med gott humör på skyttarna. Vill ge en eloge till klubben och skyttarna som hanterade situationen på ett proffsigt sätt.

Hur gick det? Jo, det blev en historisk prispall på flera sätt. Efter sista serien skjutits kunde vi kora Svenska mästarna från Svenljunga SF. Kent – Pernilla – Albin Stensson stod som segrare med 287/300 duvor endast 2 duvor från svenska rekordet och de blev historiska att som familj bärga guldet.  Silverplatsen kneps av hemmaklubben genom Peter Svensson – Göran Martinsson och Magnus Henningson med 285/300. Det blev även historiskt på bronsplatsen genom Vetlandas 3 bröder, Lars Gustavsson – Hans Bergesäter och Per Gustavsson med 280/300 duvor. Det var härligt att se att de flesta deltagarna stannade kvar på prisutdelningen och hyllade medaljörerna. De uppfyllde den ”gyllene regeln” att en tävling är aldrig slut förrän prisutdelningen varit.

Jag vill rikta ett stort TACK till Frillesåsklubben som på bästa sätt genomförde tävlingen trots strulet med en kastare. Det är störningar som vi skyttar ska hantera på bästa sportsliga sätt, vilket ni alla gjorde.

Nu är de ”stora” tävlingarna för säsongen genomförda, jag som grenledare vill tacka er alla, för det goda kamratskapet och sportsliga uppträdandet, som alltid ligger i den ”nordiska trap-andans” själ.

Nu ser vi fram emot de tävlingar som är kvar och laddar för nästa säsong.

Bertil Nilsson

Grenledare

Resultat

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...