Hoppa till sidans innehåll

Hemmabanetävlingar Ol-Skeet, N-skeet och Ol-trap

20 FEB 2021 17:09
2021 börjar på samma sätt som 2020 med en pandemi som sätter käppar i hjulen för oss. Just nu i skrivande stund är tävling inte tillåtet för personer som är födda 2004 eller tidigare. Såvida det inte sker i yrkesmässigt utövande.
  • Skapad: 20 FEB 2021 17:09

Träning utomhus i minder grupper (max 8 personer) är tillåtet. Skyttesportförbundet tolkar reglerna att det är ok med så kallade hemmabanetävlingar förutsatt att dessa bedrivs på samma sätt som träning på hemmabana. Utomhus och i mindre grupper (max 8 personer). Därför bjuder nu Lerduvesektionen in till två helger i mars med hemmabanetävlingar i disciplinerna olympisk skeet och trap samt nationell skeet.

Anmälan till tävlingarna sker i IndTa precis som vanligt. Och registrering av resultat sker genom Fredrik Melins www.claysbook.se på samma sätt som förra årets hemmabanetävlingar. I Claysbook registrerar skyttarna sina resultat platta för platta i en mobiltelefon eller dator. Undertiden går det att följa resultaten online på nätet och på det vis kan deltagarna hålla på sina kompisar/konkurrenter på andra skjutbanor runt om i landet.

Tävlingarna kommer att sträcka sig från fredag till och med söndag och det är upp till var och en att skjuta sina serier under dessa dagar. När anmälan är slut så förs deltagarlistan över till Claysbook. Har deltagarna inte en användare i Claysbook sedan tidigare skickas ett mail ut med inloggningsuppgifter. Under tävlingsdagarna skjuter sedan var och en sina serier och registrerar resultaten i Claysbook. När tävlingen är avslutad så förs resultaten över till IndTa.

Det kostar 40 kronor att delta i respektive tävling och detta betalas in vid anmälan via antingen Swish eller bankgiro.

Vi kommer att ha ett litet prisbord för de bästa skyttarna i varje klass. Innehållet på prisbordet är inte bestämt än.

Vi kommer att starta med en tävling i nationell skeet den 19–21 mars. Sedan kör vi både olympisk skeet och olympisk trap 26–28 mars.

Håll koll på de regler och restriktioner som gäller när tävlingarna genomförs. Tänk också på att det kan finnas lokala restriktioner. Vi vet numera att detta kan förändras mycket fort och Skyttesportförbundet uppdaterar de tillfälliga kompletterande träningsrekommendationer och tävlingsvillkor löpande. Dessa hittar ni på förbundets hemsida via denna länk. Regler och bestämmelser - Skyttesport.se.

Länk till en instruktionsfilm för ClaysBook: Claysbook nya skjutprotokollhantering. - YouTube

För er som inte vet vem Fredrik Melin är så kan han beskrivas som en gotlänning, uppfinnare, programmerare och väldigt driven skeet-skytt. När Fredrik började skjuta skeet så funderade han på hur han kunde utveckla sitt skytte och som den uppfinningsrike programmeraren han är kom han fram till att en skyttesimulator skulle hjälpa honom. Så han satte sig helt enkelt ner och tog fram en väldigt naturtrogen simulator som han döpte till TrueClays.
Ni kan kolla in den här: www.trueclays.com.

Stefan Nilsson
Grenledare skeet & trap

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...