Hoppa till sidans innehåll

Fyra GULD till Sverige i Skandinaviskt Mästerskap Nordisk trap

12 AUG 2019 10:23
Vid Skandinaviska mästerskapet och landskampen i Nordisk trap i Ålborg, Danmark tog vi fyra guld genom Pernilla Stensson, Albin Stensson, Robert Elmgren samt lag i damklassen genom imponerande skytte av dessa.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2019 10:23

Efter sedvanlig invigning med tal och flagghissningar till nationalsångerna kunde kampen börja. Perfekta förhållanden och en fantastisk anläggning med 3 banor, alla med stora tak över både skyttar som domare.

Efter första dagens 100 duvor så ledde Pernilla på fin fina 97/100, 12 duvor före tvåan. Albin ledde juniorklassen med imponerande 97/100 vilket var 7 duvor före tvåan men i seniorklassen var det tajt. Robert hade 97/100 en duva efter ledaren på 98/100. I 50+ klassen låg Glenn Larsson fem duvor efter ledaren men tajt om övriga platser för att nå final. 60+ klassen var det jämt och Torwald Markusson låg bara någon duva från toppen.

Så väntade en sista spännande tävlingsdag. Till final i damklassen gick alla våra tre damer och efter final stod Pernilla som klar mästare efter en fin 25:a i finalen och nytt tangerat svenskt rekord med 144/150. GRATTIS Pernilla.  Mia Gustavsson fick särskuta om silver och bronspengen och hon stod pall och fixade även silvret till Sverige före Norges Eva K. Knudsen. Helen Larsson knep femte platsen. Grattis damer, ni blev också mästare i lag.

                                                        

 

                                             Damer indiviuellt och lag

Så till vår fantastiske junior Albin även han från familjen Stensson. Han gick in final med tre duvors ledning, vilken han behöll, och stod som mästare. GRATTIS ”Albur”!  Felicia Ros blev femma efter finalen, och Erik Friberg knep 9:e platsen.

                                              Juniorer

I 50+ klassen kämpade Glenn Larsson i finalen och var uppe på medaljplats men tappade någon duva i slutet vilket innebar en fjärdeplats till slut. För Jonas Karlsson och Anders Jonasson var det en kämpig tävling där de inte kom upp till sin normala form, men det är bara att komma igen framöver.

I 60+ klassen så gick Torwald Markusson till final som fjärdeman. Väl där sköt han en fin 25:a vilket innebar särskjutning om silver och brons. Där drog Danmarks Allan Kjaer längsta strået och tog silver medan bronset gick till Torwald. Leif Ernstsson och Lennart Andersson var endast en duva från finalplatsen.

                                         60+

Så väntade en makalös seniorfinal. Hela fyra skyttar gick in i finalen med 147/150 träff och en med 145/150 träff. Robert Elmgren startade finalen som tvåa och efter finalrundan så var det tre skyttar som skjutit fullt 25 träff, däribland Robert. För att skilja skyttarna blev det en särskjutning som går till historien. Efter tre duvor missade Per Andersen DK och blev bronsmedaljör. Sedan fortsatte särskjutningen och efter 25 duvor började en ny runda. Robert sköt snabbt med perfekta träffar vilket stressade Norges Pål Höines så efter 43 duvor! stod Robert som mästare under stort jubel av alla som följde finalen från de tre länderna. Robert var rörd och gladdes givetvis för att nått sitt mål att bli Skandinavisk mästare. GRATTIS Robert, det var en fröjd att se dig skjuta denna sudden.

                                              Seniorer

Landskampen vanns av Norge med 3359/3600, före Sverige 3292/3600 och Danmark 3182/3600 duvor.

Sedan vidtog prisutdelning och avslutning av kampen med flagghalning. Senare på kvällen var det dags för banketten, en härlig och fin bankett av värdarna i Ålborgsklubben med god mat och ett fint arrangemang där vi tre ledare fick möjlighet att tacka för en god kamp och än en gång hyllades Robert med stående applåder och ovationer för tävlingens bästa resultat.

Som ledare tillsammans med assisterande ledare Ove Lundström, vill vi tacka alla er skyttar för era insatser för Sverige. Inte bara skyttet utan ert fina och goa kamratskap, ni peppade och stöttade varandra både i framgång som i motgångarna en del hade.

Det är med en ära att få företräda er alla i den sanna Nordisk trap-andan, både för oss själva, som tillsammans med Norge och Danmarks deltagare.

TACK till våra sponsorer, 3M/Peltor – Norma – Torsbo Handels AB, Svenljunga Mink AB.

För resultat, se http://www.lerduer.net/?stevne=209

 

Bertil Nilsson

Stolt landslagsledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...