Hoppa till sidans innehåll

Fem Svenska guld på Rankingfinalen i Oslo

10 OKT 2017 17:00
Helgen den 7-8 oktober gick årets rankingfinal i skeet och trap på Lövenskioldbanan i Oslo. Vi hade med oss 19 svenska skyttar och dessa kammade hem fem guld, tre silver och ett brons. Vädret i Oslo denna helg var sol och runt 11 grader.
  • Uppdaterad: 10 OKT 2017 17:10

Då banan ligger lite i fel väderstreck så hade skyttarna problem med den för årstiden lågt stående solen. Och då det började blåsa lite på söndagen blev det inte lättare. Men det var lika för alla och humöret var på topp.

Damernas skeet avgjordes under lördagen och efter grundomgången hade vi Victoria Larsson i topp på 67 träff. Strax efter henne på 66 träff hittade vi Therese Lundqvist. Tredje skytt i damlaget var Jenny Widegren och med hennes 50 träff hamnade tjejerna en duva efter Norge i lagkampen.
I finalen gick det lite tyngre för de svenska tjejerna och Victoria tappade en placering och slutade tvåa efter Norska Malin Farsjö. Therese fick se sig slagen av ytterligare en norsk tjej och så hon hamnade utanför pallen på en fjärdeplats.

I damjuniorklassen tog Mathilda Johansson hem guldet på 56 träffar. Och då där var för få deltagare så sköts ingen final i denna klass. (Rubrikbild)

Herrarna fortsatte att skjuta på söndagen och inför finalerna fanns det bra medaljchanser i alla klasserna.
Anton Akbarzadeh var ensam svensk i juniorklassen i trap och efter finalskyttet slutade han på en fjärdeplats. Medan i seniorfinalen i trap var fyra av sex skyttar svenskar. Här visade Håkan Dahlby upp ett fint skytte och knep guldet, på fina 43 träff, före Rickard Levin-Andersson på en silverplats.
I lagkampen tog det svenska förstalaget med Rickard Levin-Andersson, Niklas Granqvist och Martin Jansson hem guldet.

Till juniorernas skeetfinal fick vi med alla tre svenskarna. Här visade sig norska Jörgen Engen vara för svår då han tog hem guldet på 48 träff. Silvret gick till Robin Helgosson på 41 träffar.
I seniorklassen hade vi Oppunda killarna Edvin Och Gustav i toppgruppen inför finalen. Och precis som i trapfinalen var fyra av sex skyttar svenskar. Här visade Gustav upp fint finalskytte och han knep guldet med 50 träffar. Edvin fick se sig slagen även av Kim Anders Övrid från Norge som knep silvret. Så bronset gick till Edvin.
Det svenska förstalaget tog hem segern i lagkampen. Detta lag bestod av Edvin Moberg, Gustav Larsson och Fredrik Larsson.

Jag vill tacka alla skyttarna för en trevlig helg i den norska huvudstaden. Och även det norska skytteförbundet och klubben i Oslo som ordnade med denna trevliga tävling.

Resultatlänkar:
http://www.leirdue.net/?stevne=3292&meny=resultater
http://www.leirdue.net/?stevne=3293&meny=resultater

 

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...