Hoppa till sidans innehåll

Evald, Jenny och Thomas Svenska Mästare i Olympisk trap

09 AUG 2021 18:32
Helgen den 7–8 augusti gick SM i Olympisk trap av stapeln i värmländska Uddeholm. Nya mästare skulle koras i klasserna junior, dam, herr och klubblag. Även riksmästare i Mixade lag korades.
  • Skapad: 09 AUG 2021 18:32

Mixade lag är en ny tävlingsform där en man och en kvinna från samma förening tävlar tillsammans i ett lag. Denna tävling avgjordes under lördagen där de tre första serierna i den individuella tävlingen också räknades som kval i mix-lagtävlingen. De två bästa lagen gick till guldfinal och de två därefter gick till bronsfinal. Till guldfinal tog sig Skepplanda 2 med Julia Brengdahl och Per Östlund i laget. Där fick de möta Skepplanda 5 som bestod av Camilla Andreasson och Thomas Pantzare. Skepplanda 5 tvingades till en särskjutning mot Uddeholm, bestående av Jenny Lundh och Robin Lindholm, för att nå guldfinalen då båda dessa lagen hade 120 poäng i kvalet. Uddeholm gick då istället in i bronsfinalen där de fick möta Skepplanda 1 bestående av Camilla Berndtsson och Rickard Andersson. Även Skepplanda 1 tog sig vidare till bronsfinal genom en särskjutning mot Uppsala med Emelie och Andreas Norlén, då båda dessa lagen hade 119 poäng i kvalet.

I guldfinalen var det Skepplanda 5 som var det starkare laget och de tog då hem riksmästerskapstiteln. Medan Skepplanda 2 fick nöja sig med silvermedaljen. Bronset gick till Skepplanda 1.

Under söndagen fortsatte tävlingarna med ytterligare två kvalserier innan finalskyttarna var utsedda. Därefter sköts finaler i junior-, dam- och herrklass. Att det skjuts final och utses en svensk mästare i damklassen i olympisk trap är historiskt. Det är första gången det är ett så stort startfält med damer vilket är mycket roligt och bra för disciplinen.

Efter juniorfinalen var det Evald Kullander från Skepplanda som tog hem guldmedaljen med fint finalskytte. Detta gjorde han före Anton Akbarzadeh från Uppsala på andra plats och Emil Öien från Skepplanda på tredje.

Bland damerna var det Jenny Lundh från Uddeholm som blev historisk som första svenska mästaren i damklassen. Hon utmanades hårt av Julia Brengdahl från Skepplanda då båda dessa tjejer sköt samma resultat i finalen. Men i den efterföljande särskjutningen var det Jenny som var den starkare för dagen. Bronsmedaljen tog Camilla Andreasson från Skepplanda hand om.

I herrklassen var finalen näst intill lika jämn där guldet avgjordes på det sista skottet. Och då krutröken lagt sig stod Thomas Pantzare från Skepplanda som svensk mästare. Silvermedaljen gick till en annan Skepplandaskytt nämligen Rickard Andersson. Bronset tog Andreas Norlén från Uppsala hand om.

I klubblagstävlingen blev Skepplanda 1 (Rickard Andersson, Thomas Pantzare och Erling Carlsson) svenska mästare. Silver till Uppsala (Andreas Norlén, Benny Törnblom och Bill Karlsson). Och bronset till Uddeholm 1 (Patrik Lindholm, Robin Lindholm och Fredrik Albelin).

Jag vill rikta ett stort tack till Uddeholms Jaktskytteklubb för en trevlig helg och en mycket bra genomförd tävling.

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...