Hoppa till sidans innehåll

Elit träningsläger Nimrod, Uddevalla

11 AUG 2020 12:30
Helgen den 7–9 augusti genomförde vi ett elit träningsläger för sportinggrenarna på Nimrods banor i Uddevalla. Vi hade handplockat skyttar i klasserna junior, dam och senior 21–50 år och det var 16 skyttar som kunde komma denna helg.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2020 12:30

Vädret var på strålande humör och bjöd på en riktig högsommarvärme med 25–30 grader och strålande solsken hela helgen. Vi hade bunkrat upp med mycket vatten men vi fick åka och köpa mer än dubbelt så mycket redan på lördag förmiddag.

 

Detta träningsläger var också det första som någon av oss varit på där det varit obligatoriskt att nyttja sprit nästan hela tiden, men vi var överens om att händerna nog aldrig varit renare. Tack vare det fina vädret kunde vi vara ute hela tiden så det underlättade att efterleva Covid-19 restriktionerna.

Fredag

Vi träffades på banan kl. 18 och diskuterade både vad som varit och hur vi tänker oss framtiden inom sportingen. Jag återkommer med ett reportage om hur uttagningar mm kommer att fungera i framtiden.

Therese Lundqvist, vår ordförande i sektionen, kom och besökte oss och presenterade sig för skyttarna vilket var mycket uppskattat. Therese fick också en möjlighet att få inblick vilka problem sportingskyttarna ställs inför vid landslagsuppdrag. Hon hjälpte oss också med erfarenheter som hon har från sina uppdrag inom skeeten.

Vi åt lite grillad lax och fortsatte med mycket givande diskussioner långt in på kvällen innan det var dags att checka in på hotellet.

Lördag

Vädret var lika bra som på fredagen så det gällde att dricka mycket vatten direkt på morgonen för att slippa vätskebrist under dagen.

Vi började dagen med att dela upp skyttarna i grupper om fyra i varje lag och alla fick skjuta som de ville. Efter ca 45 minuter så bröt vi och samlades för genomgång av skillnaden mellan att åka till banan och skjuta eller att träna. Detta var en väckarklocka för flera av deltagarna då de flesta mest åkt till banan och skjutit.
Vi fortsatte nästa pass med träning vilket var att de skulle på förvalda platser skjuta 10 träff i rad på en enkelduva för att vara godkända, och när de gjort detta två gånger så fick de byta till nästa station. Duvorna som de skulle skjuta på var av det lättare slaget men alla insåg att det inte går att slappna av och ignorera dem för då kom bommen och de blev kvar på samma station.
Efter detta var det dags för en välbehövlig lunch och lite nya diskussioner om hur svårt det är att repetera och skjuta samma duva flera gånger. Men alla var med på hur viktig denna träning är och vilken stor skillnad det är mellan att åka och skjuta eller att träna skytte. Jag pratade också om hur viktigt det är med teknikträning, hållpunkter, läsa duvbanor och att samla på sig verktyg i verktygslådan.

På eftermiddagen var det dags för liknande träning på skottdubbléer men efter någon timmes träning så tog värmen och all koncentration ut sin rätt och alla var trötta. Vi samlades och pratade igenom vad vi tränat idag och frågor som kommit upp under dagen.
Vi hjälptes åt att bygga tre olika banor inför söndagens tävling, det skulle vara en ESP (30 duvor), en Fitasc och en Compak. Alla ändrade och funderade ut bra och utmanade duvor med en bra blandning av svårighetgrad på duvorna.
Klockan 18 var det dags för middag, en wok med strimlat fläskkött som smakade utsökt.

Efter middagen var det dags för en fisketävling där var och en fick en billig metrev, krok, flöte och lite mask. De fick låna en kniv för att tälja sig ett metspö när vi kom till sjön som låg på gångavstånd från banan. De blev uppdelade i nya lag och det märks att det är tävlingsmänniskor för de gick in 100% för tävlingen. Efter ett par timmars metande fick vi ett segrande lag med 15st abborrar vilket var mycket bra med de förutsättningarna som de hade.

   
En fantastisk fin kväll vid sjön.

Efter tävlingen samlades vi på Nimrod igen och pratade lite om dagen till mörkret föll.

Söndag

Vid niotiden kom skyttarna till banan, ganska trötta efter gårdagens genomkörare. Vädret var lika fint som de andra dagarna kanske till och med snäppet varmare.
De blev uppdelade i lag och sköt först ESP 30 duvor efter det så sköt två lag Fitasc och två lag Compak sedan växlade de banor. Mellan serierna så samlades vi för lite vätska och eventuella frågor.

När alla serier var skjutna så stod Fredrik Malmström som segrare med 74 träff av 80. Det blev en hård fight om andra platsen mellan Richard Berg och Jim Forsberg där Richard drog längsta strået.

Glada skyttar

Eftersnack

Nu var det bara lite eftersnack och givetvis måste man äta korv med bröd någon gång under helgen på skjutbanan så det var skjutbanekorv till lunch. Nu var det bara en lång resa hem för en del, själv var jag väldigt glad att jag bara hade en 20 minuter hem för jag var riktigt trött. Så jag kan tänka mig de som hade flera timmars resa hem hur trötta de måste varit.

Fortsättning

Detta läger var det första av en serie med läger där vi kommer att ha olika upplägg till varje träff. Givetvis måste vi rätta oss efter vad som händer med Covid-19 men vi får väl hoppas att det ger med sig eller att vi får ett vaccin snart så vi kan återgå till det som tycker är roligast, jobbet, förlåt jag menar sportingen givetvis J

Det finns även planer på andra typer av läger men det får jag återkomma till lite längre fram i tiden. Jag kommer att finnas på banorna till ESP SM och Compak SM om ni har frågor eller vill komma med goda idéer.

Tack till

Henrik och jag vill tacka Nimrod för att vi fick hyra deras bana och all hjälp vi fick av Martin och Annika.

Vi måste också tacka huvudsponsorerna (papporna) till Andreas och Ludvig, Per och Richard för all hjälp de ställde upp med som matlagning, disk, städning och laddning av duvor, utan er hade det blivit en mindre katastrof med allt runt omkring.

Sist men inte minst ett stort tack till alla skyttarna som bidrog med ett gott humör och en riktigt bra dialog.

Hälsningar
Roger & Henrik

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...