Hoppa till sidans innehåll

Bredläger med skeet-ungdomar

13 SEP 2021 22:07
Helgen den 11–12 september anordnade vi ett breddläger för skeet-ungdomar i Uppsala på Ekebybodas skyttecenter. Det var ungdomar från Skurup i söder och Boden i norr som deltog denna helg
  • Uppdaterad: 13 SEP 2021 22:07

Syftet med lägret var att inspirera de yngre ungdomarna att utöka sin satsning inom sporten genom att få träna tillsammans med äldre och etablerade ungdomar och landslagskyttar. En annan viktig del av lägret var att få sammanhållning och teamkänsla i gruppen. Förhoppningsvis kommer dessa ungdomar att följas åt under sin framtida karriär och tävla tillsammans både inom och utanför landet.

Vi ägnade helgen åt en hel del skytteträning där vi satte fokus på att få ungdomarna att verkligen titta på och ta tag i duvan direkt när lyftet av hagelgeväret börjar. Vi satte även fokus på vändningarna mot andra duvan i dubbléerna och att också där titta på duvan och inte låta skottet gå innan skytten har fått tag på duvan och fått rätt förhållande mellan öga, pipa och duva.

Under helgen gick vi också in en del på idrottspsykologin och pratade om olika beteende under tävling och hur viktigt det är att känna till hur olika beteende kan påverka just den egna prestationen. Vilka beteenden är bra för mig som skytt och vilka beteende är mindre bra? Både mellan och före serierna men även under seriens gång.

Jag passade också på att köra lite regeltolkning med gruppen. Jag har under årets tävlingar sett att detta behövs överlag bland den stora massan och kände att det kan passa bra med att börja med ungdomarna. Vi pratade dels om rena regeltolkningar men också på hur du som skytt, domare och siddomare ska agera på banan.

Vi han även med att studera olika skyttetekniker på duktiga skyttar genom att titta på en del filmer jag tog under EM tidigare i år.

På lägret deltog även landslagsskytten Victoria Larsson som har flera internationella framgångar de senaste åren. Victoria tränade tillsammans med ungdomarna och delade gladligen med sig av sina erfarenheter.

Jag vill tacka alla ungdomarna för en mycket trevlig helg. Jag vill också rikta ett stort tack till Uppsala JSK som ställde upp med fina banor och förträfflig markservice. Anne-Mari och Bea levererade som vanligt fantastisk mat och såg till att ingen behövde gå hungrig.

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...