Hoppa till sidans innehåll

Andreas Norlén var överlägsen på SM i Olympisk Trap

09 JUL 2018 16:27
Helgen den 7-8 juli stod JRF Nykvarn/Södertälje JSK värd till SM i Olympisk Trap. Vi var 23 skyttar som kämpade om medaljerna i de olika klasserna. Och av någon underlig anledning blev det en svårskjuten tävling med ovanligt låga resultat.
  • Skapad: 09 JUL 2018 16:27

Det var bara Andreas Norlén som presterade ett resultat över hundra träffar denna helg. Han slutade på fina 116 träff och satte pricken över i avslutande serien med helgens enda 25:a. I den efterföljande finalen fortsatte Andreas att dominera. Och med 42 krossade duvor av 50 möjliga i finalen stod han som SM segrare före silvermedaljören Martin Jansson på 32 träff. Bronset knep Benny Törnblom.

                                                                     Seniorpall
I juniorklassen var det André Akbarzadeh som tog hem guldet på 93 träff i grundomgången. Detta resultat hade räckt till final i seniorklassen. Så det var bra jobbat av André. Silvret tog Anton Akbarzadeh hand om. Medan bronset gick till Ellinore Brengdahl.

                                                                    Juniorpall

I lag-tävlingen tog Uppsalas lag 1 hem guldet på 293 träff. I detta lag sköt Andreas Norlén, Benny Törnblom samt Bill Karlsson. Silvret gick till Hissingen på 278 träff. Detta lag bestod av Martin Jansson, Per Forsström och Zoltan Koncz. Och bronset gick till Uppsalas lag 2 och familjen Akbarzadeh. Amir, André och Anton. De fick ihop 250 träff.

                                                                                     Lagpall

Extra glädjande denna helg är att det var hela fyra juniorer som deltog. Det är första gången på många år som vi har med en juniorklass på detta SM. Jag hoppas att detta kan sporra och leda till att fler juniorer provar på denna trevliga gren.

Jag vill tacka JRF Nykvarn/Södertälje JSK för en bra genomförd tävling. Trots de många låga resultaten så tyckte jag att det var bra förhållanden. Och när den höga vallen i bakgrunden blir färdig och grön som det är planerat, så kommer säkert fler skyttar att kunna göra höga resultat här. Och ett extra tack till Håkan som avlastade skyttarna genom att ställa upp som domare hela helgen.

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultatlista

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...