Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat Andreas Norlén, till höger, blev traptvåa i säsongsinledande Cypern GP. Här med Borko Vasiljevic, sexa i tävlingen.

Andreas Norlén traptvåa på Cyperns GP

15 FEB 2017 17:46
Andreas Norlén knep en fin andraplats på Cyperns Grand Prix i olympisk trap häromveckan. Han fick ihop hela 120 av 125 träff i grundomgången och var med det näst bäste skytt in i finalen.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2017 18:05

Uppsalaskytten Andreas Norlén startade Cyperns Grand Prix i de två första serierna med 23 och 22 träffade duvor. Efter det så höll han tätt och sköt tre imponerande 25:or på raken. Med detta var han slagen i grundomgången med bara en duva av finnen Vesa Tornroos. Trean in i final, ryske Anton Byvshev, hade 119 träff.

Finalen, som går till som en utslagstävling numera, hanterade Andreas jättebra. Han har tidigare år visat på tävlingarna hemma i Sverige att han är stark i finalskytte, där man bara har ett skott per duva. Nu på Cypern fick hans motståndare också känna på detta. Här trillade finnar och ryssar bort efter hand, och till sist var det bara Andreas och Michael Wixey från Wales kvar som slogs om de ädlaste medaljerna. Här visade sig Wixey vara den starkare och Andreas fick nöja sig med silvermedaljen.
- Jag är jättenöjd med resultatet 23, 22, 25, 25, 25 och placeringen, skriver Andreas på sin Facebooksida efter tävlingen.

Jag som grenledare tycker att det är så kul att få en internationell framgång i den olympiska trapen. Vi har några duktiga skyttar i landet som har kapacitet att ta ett kliv uppåt resultatmässigt med lite metodisk träning och seriös satsning. Och då kan de vara med och slåss om finalplatser på den internationella spelplanen. Detta visade Andreas på denna tävling.

Klicka här för att se resultatlistan (extern länk).

Stefan Nilsson
Grenledare trap/skeet

Skribent: Stefan Nilsson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...