Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Johansson

WC Granada

14 JUL 2013 21:37
Så var då den sista världscuptävlingen för året avklarad. Granada, en och en halv timmes bilfärd från Malaga, stod för värdskapet. Samma banor där VM skall avgöras i september nästa år. Värdefullt att få skjuta in sig på banorna redan nu.

Henrik Jansson som vann en silvermedalj på världscupen på Cypern för tre veckor sedan fanns inte med i startfältet utan tillbringar tiden hemma i Sverige till att på bästa sätt förbereda sig inför EM i Suhl om två veckor. Sverige representerades den här gången av SOK-skyttarna Marcus Svensson, Niklas Ringborg, Stefan Nilsson, Håkan Dahlby och Therese Lundqvist. Dessutom MQS-skyttarna (utanför tävlingen) Fredrik Larsson och Edvin Moberg.
  • Skapad: 14 JUL 2013 21:37

2013-07-14 Granada2

De uttagna EM-skyttarna Marcus, Stefan och Edvin presterade godtagbara resultat. Marcus och Stefan på herrskeeten stärkte sina positioner genom att skjuta 120 resp. 121 duvor. Stefan en duva och Marcus två duvor från final. Edvins resultat, som junior, är helt acceptabelt och inför nästa år då Edvin är sistaårsjunior kan han säkerligen vara med och slåss om en finalplats vid VM på de här banorna. Segrade i herrskeeten gjorde tjecken Sychra, han som sköt ut Marcus från OS-finalen i London förra året.

 

Therese i damskeeten var återigen strax utanför finalen. En duva ifrån men trenden pekar uppåt för henne. 69 duvor den här gången och endast en duva från final. Segrade här gjorde OS-vinnaren från Peking italienskan Cainero.

 

Tyvärr sköts det en och annan bom på ettans, sjuans och åttans platta av flera skyttar, något som inte går an om man vill vara med i en stor internationell final.

 

I dubbeltrapen har Håkan Dahlby det fortfarande tungt. 20 duvor från final innebär en omfattande träningshöst om han ska vara med nästa år. Segrade i dubbeltrapen gjorde ytterligare en italienare, Gasparini, som hade 142 duvor i grundomgången. Snart är man, trots regeländringen, uppe på samma resultat som man var innan ändringen, något som visar att hård träning ger resultat.

 

Även om vi inte nådde någon finalplats, två skyttar en duva ifrån och en skytt två duvor ifrån, så börjar vi, trots en sen start på säsongen, snart på att vara ifatt övriga nationer. Något som vi kan glädja oss åt är dessutom två nordbor i final på herrskeeten, norrmannen Tom Jensen och dansken Jesper Hansen, varav Tom lade beslag på silvermedaljen. Ett stort grattis från Sverige.

 

Härnäst väntar nu EM i tyska Suhl i slutet av juli. Pia Hansen på trap inleder och följs sedan upp av skeetskyttarna Henrik Jansson, Marcus Svensson, Stefan Nilsson och junioren Edvin Moberg.

 

Claes Johansson

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...