Hoppa till sidans innehåll

Victoria Larsson fyra på juniorvärldscupen i tyska Suhl

02 JUL 2015 13:35
Den 29/6 till den 1/7 gick tävlingarna i skeet och trap på juniorvärldscupen i Suhl. Sverige representerades av André Akbarzadeh i trap samt Robin Helgosson, Oscar Nilsson, Gustav Petersson och Victoria Larsson i skeet.
  • Skapad: 02 JUL 2015 13:35

Ledare för denna trupp var undertecknad samt trapledare och lekfarbror var Amir Akbarzadeh.

 

Victoria som gjorde sin internationella debut, lyckades i det varma sommarväderet med en otrolig bedrift när hon krossade sitt personbästa på tävling och sköt ner 67 lerduvor av 75. Därmed knep hon den sjätte och sista semifinalplatsen i damjuniortävlingen.

2015-07-02 Semifinal

I denna blev nervpressen för denna annars så coola tjej lite för stor. Men det visade sig att även de andra tjejerna hade nerverna lite utanpå. Vickan lyckades pricka ner 10 duvor av 16, fjärde bästa resultatet, och tog sig då till bronsfinal mot silvermedaljören från VM 2014, tyska Katrin Wieslhuber.
I bronsfinalen visade Katrin upp bländande skytte och sköt 15 duvor medan Victoria fick 11 träff. Därmed placerade Vickan sig på fjärde plats.

 

I trap gjorde också den 16 årige André sin internationella debut på ett bländande sätt. Han visade upp ett moget skytte och nådde sitt uppsatta mål med denna tävling med råge. Målet var att skjuta mer än 20 träff per serie i snitt och han fick ihop 106 träff. Bara ett par träff under sitt personliga rekord. Bra jobbat! Fortsätter André på sin inslagna väg så kommer han att skjuta om finalplatser inom kort.

2015-07-02 André

Koncentrerad André

 

Ytterliggare en debutant på ISSF tävlingar satte nytt personbästa på denna tävling. Robin Helgosson visade inga nerver över huvud taget när han med serierna 23, 23, 24, 24 och 23 krossade 117 duvor. Med detta var han två träff från att nå en särskjutning om en semifinalplats. Han hamnade till sist på en delad elfte plats. En kanon bra debut!

Oscar Nilsson började de två första dagarna med att vara lite försiktig när han sköt. Han hade 63 träff inför sista dagens två serier. I dessa kom han igång bättre och sköt två strålande 24:or. Med detta fick han ihop totalt 111 träff.

 

 

                                          2015-07-02 Gustav

                                          Gustav in action

För Gustav Petersson gick det tyngre. Han fick redan på träningen problem med att kalla ut duvorna. Hans rop uppfattades inte av akustiken så han fick prova sig fram hur han skulle kalla. Under tävlingens gång började det fungera bättre och han började skjuta riktigt bra. Men i fjärde serien så fortsatte oturen för honom då kastaren i lådan gick i sönder mitt i serien och där blev en halvtimmes paus för reparation. Efter pausen kom han inte igång och missade tyvärr fyra duvor på de återstående fyra stationerna. Men han får ta med sig denna tävling som en nyttig erfarenhet inför EM och där visa att han kan nå de höga resultaten.

2015-07-02 Laget

 

Vi hade alla ett par mycket roliga och trevliga dagar tillsammans i Tyskland. Med bra skytte, kanon väder och många skratt.

 

Resultatlistor

Video på Victorias final:

 

Stefan Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...