Hoppa till sidans innehåll

Valentina och Andreas segrare i landslagstest 5 Ol-trap

18 JUL 2021 21:41
Helgen den 17-18 juli arrangerade Uppsala JSK landslagstest 5 i Olympisk trap. Det var hela 34 skyttar som kämpade för att träffa så många duvor som möjligt dessa dagar och humöret var på topp hos samtliga.
  • Uppdaterad: 18 JUL 2021 21:41

I startfältet hittade vi hela sju tjejer som kämpade om de åtråvärda finalplatserna. Det är mycket glädjande att så många tjejer har hittat denna trevliga lerduvedisciplin. När krutröken hade lagt sig stod Valentina Hedén från Nykvarn som segrare i damklassen. Hon knep segern via en särskjutning mot Jenny Lundh från Uddeholm. De båda var lika efter en jämn och spännande final.  Tredjeplatsen kneps av Julia Brengdahl som var den tjej som hade bäst resultat i grundomgången.

I herrklassen var det rutinerade Andreas Norlén från hemmaklubben som tog hem segern efter en lite motig grundomgång. Andreas var dock obeveklig i finalen där han segrade före Erling Karlsson från Skepplanda. Tredjeplatsen tog Robin Lindholm från Uddeholm hand om.

Det känns som att den olympiska trapen har fått vind under vingarna då deltagare antalet på tävlingarna har en stigande trend. Andelen tjejer i startfälten har också ökat markant och är nu den lerduvedisciplin som har högst procentuella fördelningen med tjejer. SM som kommer att skjutas i Uddeholm är redan fullbokad och en reservlista har upprättats.

Rankinglistan är uppdaterad efter denna testtävling. Den är dock lite haltande just nu då vissa tävlingar har gått över 100 skott och andra över 125 skott. Min tanke är att vi går över till 125 skotts tävlingar nästa år och då kommer vi i så fall att komma i fas med rankingen. Jag tar gärna emot synpunkter på mina tankar om detta.

Jag vill rikta ett stort tack till Uppsala JSK för en väl genomförd tävling. Det är alltid kul att komma till deras fina anläggning.

Resultat

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...