Hoppa till sidans innehåll

Tre guld till Sverige på Nordiska Rankingfinalen i skeet och trap

07 SEP 2015 19:48
Helgen den 5-6 september sköts den nordiska rankingfinalen på Hisingens JVF trevliga banor. Det var skyttar från Sverige, Danmark och Norge som gjorde upp om medaljerna i skeet och olympisk trap.
  • Skapad: 07 SEP 2015 19:48

2015-09-06 Dam_skeet

Damernas tävling avgjordes redan på lördagen och i grundomgångens 75 skott så träffade sistaårs junioren, Victoria Larsson från Dannemora, 67 duvor på skeeten. Detta är lika med hennes personliga rekord och med detta var hon överlägset bäst. I den följande semifinalen fick hon det tuffare. Här visade Maria Olofsson från Karlstad att hon kan skjuta dubbléer och rev ner hela 13 träff av 16 möjliga. Victoria var näst bäst med 10 träff och härmed var de båda klara för guldfinalen. I guldfinalen var Victoria den starkare av dem och tog hon hem guldmedaljen medan Maria fick nöja sig med silvret. Bronset gick till Laerke Olesen från Danmark.

 

                                            2015-09-06 Sen_trap

På söndagen fortsatte herrarnas tävling med ytterligare 50 skott. Och på trappen visade hemmaskytten Fredrik Palm hur man gör. Han sköt 48 träff under söndagen och totalt 119 av 125 möjliga i hela grundomgången. Med detta låg han delad etta tillsammans med Ole Kristensen från Danmark. I den efterföljande semifinalen visade Uppsalaskytten Andreas Norlén att han hanterar skyttet med endast ett skott per duva på ett utmärkt sätt. Han träffade 14 av 15 duvor och tog sig därmed till guldfinal. Med sig dit fick han Rickard Levin Andersson från Skepplanda. I guldfinalen fortsatte Andreas sitt fina skytte och knep guldet före Rickard.

 

2015-09-06 Jun_trap
I trappens juniorklass var André Akbarzadeh från Uppsala bäst både i grundomgången och i finalen. Han tog hem guldet före Jesper Berg och Ole Kristian Haugen från Norge. Jämt och stabilt skytte från André säkrade denna segern.

 

                                           2015-09-06 Sen_skeet

I herrarnas skeet tävling tog sig två svenskar vidare till semifinalen. Det var Christer Isaksson från Oskarshamn och Fredrik Larsson från Karlstad. Här lyckades Christer bäst då han tog sig till guldfinal tillsammans med Frank Hansen från Norge. I guldfinalen fick Christer ge sig mot Frank som tog hem guldet till vårt grannland medan Christer fick silvret. Fredrik Larsson lyckades knipa bronsmedaljen.

 

2015-09-06 Jun_skeet

I juniorklassen blev Anton Svahn fån Torsby bästa svensk på en andraplats. Anton sköt en mycket fin semifinal med 13 träff av 16 men fick ge sig i den följande guldfinalen. Segrade gjorde Jørgen Engen från Norge och trea blev Robin Helgosson från Vedum.


I lagtävlingarna blev de svenske tvåa i både skeet och trap. Vann gjorde Danmark i trap och Norge i skeet.


Jag vill tacka alla de svenska skyttarna för en mycket trevlig och väl genomförd tävling. Trots det regniga vädret var humöret på topp. Jag vill även tacka Hisingens JFV för en mycket trevlig och väl arrangerad tävling. Jag har aldrig sett ett så kostsamt regnskydd till protokollföraren på en skeetbana. Figge backade ner sin bil och protokollföraren fick sitta i bagageutrymmet och skula.


Stefan Nilsson
Grenledare

 

Resultatlista

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...