Hoppa till sidans innehåll

Test 1 i skeet.

30 APR 2014 16:37
Sövdeborgs JSK. bjöd på fint vårväder när årets första landslagstest i skeet avgjordes på deras högklassiga skjutbanor strax utanför Sjöbo i Skåne. Vinden var emellanåt lite kall och besvärande men skytteförhållandena var på det stora hela alldeles utmärkta.
  • Skapad: 30 APR 2014 16:37

Efter första tävlingsdagen sågs Andreas Björnesund, Oskarhamn överst i resultatlistan med 73 träffade duvor, det var en bättre än Oppundas Niklas Ringborg och tre före Stefan Nilsson, Trelleborg.

Bland juniorerna var Edvin Moberg, Oppunda i topp med 69 träffar, just före Karlstadskytten Martin Rogne som fått ned 68 duvor.

 

Rankingtävlingens damklass avslutades redan efter denna första dags 75 duvor.
Segrade gjorde Therese Lundqvist, Uppsala på fina 68 träffar. Maria Olofsson, Karlstad blev 2:a med 63 duvor just före Angelica Jansson, Haninge.

2014-04-27 Tessan

 

På söndagen visade rutinerade Stefan Nilsson var skåpet skulle stå. Med en avslutning på 49 träffar så klättrade han upp till resultatlistans topp och slutade på 119 träff. Björnesund landade tillsammans med Niklas Ringborg på 118, Henrik Jansson, Torsby och Edvin Moberg hade 116 och sista finalskytten, Martin Rogne slutade på 115 träffar.

När semifinalskjutningen var avslutad så vidtog bronsmatch mellan Stefan och Henrik. Stefan var omutlig och sköt maximala 16 träff medan Henrik bommade en duva.

Guldmatchen mellan Niklas och Andreas blev ännu jämnare då båda träffade 15 duvor. Det behövdes 8 extra dubbléer för att skilja dem åt då Ringborg slutligen avgick med segern.

2014-04-27 finalpall

 

Åldersskillnaden mellan tävlingens yngste skytt Oskar Isaksson, Trelleborg och den äldste Arne Aldén, Vetlanda är 63 år vilket med eftertryck visar att lerduveskytte är en sport för alla åldrar. Det deltog 9 juniorer, av vilka 2 tog sig till final bland de 6 bästa i hela starfältet, det tycker jag visar att återväxten i skeet är på rätt väg och förhoppningsvis så fortsätter denna positiva trend.

Vi delade i den här tävlingen in skyttarna i klasser som baseras på tidigare uppnådda resultat och till final tog man sig oavsett klass. Jag tycker personligen att det föll väl ut men tar gärna emot synpunkter från er skyttar och om Ni tycker detta är något som vi skall fortsätta med.

 

Avslutningsvis sänder jag ett stort tack till Sövdeborgs JSK för deras arrangemang, dessa skjutbanor är utan tvekan en av landets förnämsta. Servering och prisbord var av högsta klass och att klubben dessutom under lördagseftermiddagen bjöd på helstekt gris var något som i hög grad uppskattades av deltagarna.

 

Mvh. Christer Svensson, grenledare i skeet.

 

Resultatlista

Rankinglista

Skribent: LARS-ERIC SÖDERBERG
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...