Hoppa till sidans innehåll

Sweden Grand Prix Skeet 2017

29 MAJ 2017 20:49
Helgen den 27-28 maj kämpade 82 skyttar om rankingpoäng och prisbord på Sweden GP på undertecknads hemmabana, Landskrona-Saxtorps JSK. Och när all krutrök hade lagt sig så stod hemmasonen Marcus Svensson som total segrare och mästare.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2017 16:34

Som traditionen bjuder på Sweden GP så klassindelas startfältet i A-, B- och C-klass efter första dagens tävlande. Då delas fältet upp i tre lika stora klasser efter resultatet på lördagen. Detta år gick gränsen för att hamna i B på 63 träff och för C på 57 träff.

Ledde efter 75 skott gjorde Marcus Svensson på 72 träffar. Tätt följd av Therese Lundqvist och Henrik Jansson på 71. Medan fyra skyttar skuggade dem på 70.

Under söndagens två serier kom Oppunda pojkarna igång riktigt bra. Edvin Moberg fyllde helt med 50 träff och sköt med det in sig i A-finalen. Medan Gustav Petersson träffade 49 av de 50 duvorna och med det fick han det högsta resultatet i grundomgången, 119 av 125. Marcus Svensson och Henrik Jansson följde på 118 och en duva efter dem var Edvin Moberg och Fredrik Larsson. Sista man in i finalen var en gammal slitvarg, Urban Söderholm fick ihop 115 träffar och knep med det denna plats.

I utslagsfinalen gav Marcus och Henrik rutin utdelning och till sist var det dessa båda kvar för de avgörande 5 avslutande dubbléerna. Här var Marcus den starkare och segrade på 54 träffar av 60 möjliga. En duva mer än Henrik på andra plats. Gustav Pettersson gav länge dem en match men fick vika ner sig efter 50 skott och hamnade på tredje plats på 42 träffar.

                                                                      A-klass

I klass B var det Johan Svahn som hade det bästa grundresultat på 110 träffar. Han gjorde framför allt en bra söndag och avslutade med en fin 25:a. Efter finalen var det dock undertecknad som snuvade Johan på segern efter en särskjutning och guldet. På tredje plats kom Mattias Andersson.

                                                                     B-klass

Anton Svahn segrade i C klassen efter en tung helg. Han kom inte upp i sin normala standard denna helg men det släppte lite under söndagen och han knep segern efter finalskyttet. Anders Dicksson kammade hem andraplatsen och Gert-Ove Lundqvist blev trea.

                                                                    C-klass

Landskrona-Saxtorps JSK har stått som värd för denna tävling vart annat år sedan 2007 och aldrig har det varit så stort deltagarantal som det var detta år. Jag tolkar det som vi är på väg åt rätt håll med denna gren inom landet och hoppas att intresset fortsätter att öka.

Jag vill tacka alla mina klubbkamrater för all hjälp med denna tävling.

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultatlista hittar ni i tävlingskalendern

Rankinglista

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...