Hoppa till sidans innehåll
Foto: Förderkreis Wurfscheibe Christer Svensson, här med skeetskytten Therese Lundqvist på EM 2014.

Svensson ny förbundskapten för lerduva

07 JAN 2015 12:08
Nu är det klart att Christer Svensson blir ny förbundskapten för det svenska lerduvelandslaget i de olympiska disciplinerna. Svensson är nuvarande grenledare för skeet.
  • Skapad: 07 JAN 2015 12:08

Nu är det klart att dagens grenledare för skeet, Christer Svensson, blir ny förbundskapten för det svenska lerduvelandslaget. Detta från och med den 10 januari 2015.
– Jag tycker att det ska bli roligt och en utmaning. Det är ju ett viktigt år nu också så det är något jag verkligen ser fram emot, säger han.

Förbundskaptensuppdraget är en halvtidstjänst som sträcker sig över ett år till att börja med. Christer Svensson kommer därmed att leda lerduvetruppen under årets säsong där mycket handlar om att försöka prestera så bra på världscuper och mästerskap att kvotplatser erhålls.
– Målet är ju att ta kvotplatser till OS i Rio. Det är inget att sticka under stol med att det är det övergripande målet, säger han.

Uppdrag: skapa förutsättningar

Som förbundskapten blir Svenssons viktigaste uppdrag att se till att elitskyttarna får bästa möjliga förutsättningar för att kunna skjuta bra när det gäller. Skyttarna har redan befintliga träningsplaner att jobba med och redan i dag åker exempelvis flera av dem till Málaga för ett träningsläger. Christer Svensson är i dagsläget grenledare för skeet, men det är ett uppdrag som han vid lerduvesektionens årsmöte under våren kommer att avgå ifrån.
– Men jag kommer att ha ett nära samarbete med grenledaren och ha koll på breddeliten och juniorer fortsatt, och hjälpa sektionen att skapa förutsättningar för dem också. Och det gäller självklart för de olympiska trapgrenarna också, säger han.

– Jag känner mig trygg i att detta blir bra men det är viktigt att komma ihåg att det är ett lagarbete att hålla igång ett framgångsrikt landslag och att vi måste jobba tillsammans om vi skall fortsätta vara framgångsrika, säger sportchef Jonas Edman om anställningen av den nya förbundskaptenen.


Årets första internationella tävling för landslaget är världscupen i Mexiko i slutet av februari. Där kommer Håkan Dahlby i dubbeltrap samt skeetskyttarna Therese Lundqvist samt Fredrik Larsson att delta.

 

Kontakt
Jonas Edman
Sportchef Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 74/072-22 96 333

Christer Svensson
Förbundskapten lerduva
070-589 17 71

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...