Hoppa till sidans innehåll

Svenska framgångar på Köpenhamns Grand Prix i skeet.

10 AUG 2014 21:29
Vi var hela fjorton svenskar som ställde upp i årets upplaga av Köpenhamns Grand Prix. Utöver oss kom deltagare från Danmark, Norge, Finland och Färöarna.
Tävlingen hölls helgen den 9-10 augusti på Köpenhamns fina anläggning på Amager.
  • Skapad: 10 AUG 2014 21:29

Lördagen bjöd på blåsigt väder med hoppande duvor som ställde till det för många av oss skyttar. Tillika började det regna fram mot lunchtid och det gjorde det inte lättare. Men trots vädret så var där de som visade att det går att träffa duvorna ändå. Bästa svensk efter lördagen var Trelleborgs Stefan Nilsson på fina 71 träff. Han var en duva efter ledande Tommi Takkanen från Finland.

Söndagen bjöd på bättre väder och bättre förutsättningar. När klassindelningen gjordes efter fjärde serien stod det klart att där var svenskar som slogs om finalplatser i alla klasserna. Elit, A och B.

När grundomgångens alla fem serier var skjutna var Stefan Nilsson (Trelleborg) och Andreas Björnesund direktkvalificerade till semifinalen i elitklassen på 116 respektive 115 träff. Fredrik Larsson och undertecknad fick skjuta shootoff om sista finalplatsen tillsammans med tre andra skyttar. Tyvärr drog ingen av oss längsta strået och hamnade precis utanför semifinalen. I semifinalen briljerade Stefan och fick ihop 16 träffar av 16 möjliga. Medan Andreas sköt ner 14 duvor. Med detta tog de båda sig till en helsvensk guldfinal. I denna prestigefyllda guldfinal där ingen ville ge sig prickade de båda ner vars femton duvor. Därmed fick det avgöras i shootoff. När krutröken la sig stod den svenske mästaren Andreas Björnesund som segrare med Stefan Nilsson på en fin andraplats.

 

2014-08-10 B_Klass

Till A-klassens semifinal tog sig Ola Everhed på 108 träff. Även i denna klass fick sista semifinalplatsen avgöras i shootoff. Här kämpade Rikard Lagergren med en dansk och en norrman men även han fick se sig slagen. Ola slutade på en femteplats efter semifinalen.

Till B-klassens semifinal tog sig Mikael Johnsson och Stefan Junerud på 103 respektive 99 träff. I semifinalen sköt Stefan Junerud fina 12 träff och tog sig härmed till bronsfinal. Denna förlorade han tyvärr efter en shootoff. Mikael Johnsson slutade på sjätteplats.

 

Länk till resultatlista www.skeet.dk/copgp2014.htm

 

Vid pennan: Stefan Nilsson Landskrona-Saxtorps JSK

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...