Hoppa till sidans innehåll

Svenska engelsk sporting-mästare i dam/junior/lag korade

01 JUL 2014 23:00
I helgen avgjordes årets första SM, detta i Engelsk Sporting. Hela 145 skyttar från hela landet slöt upp och provade duvorna på Wings & Clays SC utanför Nyköping.
  • Skapad: 01 JUL 2014 23:00

10 stationer med utmanande duvor väntade de 25 skjutlag som togs sig an uppgiften att slåss om medaljerna. Bland annat bjöds det på rabbit dubblé och buté, midi duvor som gjorde det hela lite mer spännande.

Tävlingen sköts i två varv på vardera 50 duvor och efter första varvet så var en matbit och framförallt dricka välkommet. Under förmiddagen blev det nämligen mycket varmt och kvaft i luften och precis lagom till andra varvet renderade detta i en rejäl regnskur. Men turen med vädret höll i sig och precis när alla hade letat fram sina paraplyer och gått till första stationen för att påbörja andra varvet så slutade det regna och temperaturen blev lite mer mänsklig.

Efter 100 duvor och en del sorterade i datorn så stod det klart vilka som denna dag skulle få trampa tillbaka och genomföra en särskjutning om medaljerna. Det var tufft och tätt i resultatlistorna. Och efter ett antal spännande särskjutningar så var det klart hur medaljerna skulle fördelas.

Årets svenska mästare på damsidan blev Rebecka Bergqvist och i juniorklassen blev det Jim Forsberg. Svenska mästare i klubblag blev Trollhättans lag 1 med Anders Bore, Marcus Larsson och Jerry Skogsberg.

I veteranklasserna avgjordes Riksmästerskap och segrande ur striden klev där i klass 50+ Weine Moberg, i 60+ Rolf Nilsson och efter en spännande särskjutning i klass 70+ stod Derek Martin högst upp på pallen.

Vi gratulerar alla medaljörer och tackar för en trevlig tävlingsdag.

Michael Strindholm
Ordförande Wings & Clays SC

 

Skribent: Michael Strindholm
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...