Hoppa till sidans innehåll

Skyttar på träningsläger i Kuwait

10 FEB 2014 10:29
Med ett nio dagar långt träningsläger fortsätter satsningen för skeetskyttarna. Det gäller alltså att inte bara ”gasa” 2015 och 2016 utan även 2014 för att vara bra förberedd och på nivå inför 2015 och 2016.
  • Skapad: 10 FEB 2014 10:29

Att vi valde att ha läger i Kuwait hade två orsaker. Den ena är att vädret i Kuwait den här tiden på året normalt lämpar sig bättre för utomhusskytte än vad fallet är i Sverige. Den andra orsaken är den hjälp med ”inkilning” som vi fick av, den för de flesta inte helt obekante, Tom Alderin. Tom jobbar som coach för en del av de kuwaitiska dubbeltrapskyttarna sedan drygt fyra år.

Inledningsvis for Therese Lundqvist och Henrik Jansson till Kuwait medan Niklas Ringborg, Marcus Svensson och Stefan Nilsson kom några dagar senare. Alla var tillsammans några dagar varefter Tessan och Henrik åkte hem medan de övriga stannade några dagar ytterligare. Ett bra upplägg där det fanns såväl tid som utrymme för både mer enskild träning som samvaro och träning i team.


Skillnader mellan länder
Att skytteförutsättningarna är olika mellan Sverige och Kuwait visste vi på förhand, men att staten står för två miljoner skott och tio pallar lerduvor hade vi ingen aning om. Förutsättningarna för att kunna satsa är så att säga något olika.

Litet kuriosa. En dag blev vi tvungna att tanka hyrbilen eftersom tanken i princip var tom. Döm om min förvåning när jag skulle betala: en hel tank bensin kostade mindre än den halvportion Spagetti Carbonara inkl. vatten som jag ätit dagen innan……..! Och det berodde inte på att Carbonaran var dyr (kostade 70 kronor).


Intressant trafik
Ytterligare en upplevelse var trafiken. Blinkers är uppenbarligen en bristvara i Kuwait, något som gör sig särskilt påmint när man på hejdlöst och okontrollerat byter filer och dessutom i höga farter. En annan trafikerfarenhet var rondellkörningen. Alla in i rondellen samtidigt från fyra filer, filbyten i ett krigsliknande tillstånd inne i rondellen och så alla ut ur rondellen samtidigt åt olika håll. Dessutom under det att man pratar i mobiltelefon. En erfarenhet rikare blev vi dock på detta.

 

Varierat skytte
Skyttet då? Ja 363 rundor skeet avverkades med varierande resultat. Varierande skytte från dag till annan men inget annat är att vänta så här tidigt på säsongen. Varierande var också vädret. Tre dagar behövdes underställ medan några dagar kunde tillbringas i shorts. Den pinande blåsten var, liksom i Sverige, tidvis besvärande.

 

Vi blev väldigt väl mottagna och servade av alla på banan. Alla visste om att svenskarna skulle komma dit på ett läger. Allra mest uppassade blev vi dock av Tom och hans hustru Susanne. Ett stort tack till dig Tom för din hjälp under de här dagarna.

 

Claes Johansson
Förbundskapten lerduva

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...