Hoppa till sidans innehåll

Skånsk skeet seger i Torsby

13 JUN 2011 12:13
Landslagstest 2 i skeet avgjordes i helgen hos Torsby JSK. i norra Värmland.
När krutröken lagt sig så stod en skåning som segrare i både senior och juniorklassen. Dam¬Segern gick till Haninge.
  • Skapad: 13 JUN 2011 12:13

Stefan Nilsson, Trelleborg, startade tävlingen i seniorklassen på absolut bästa sätt. Med 3 raka 25:or och maximala 75 poäng så hade han ryckt till sig en ledning med 3 duvor inför sönda­gens avslutning.

Något litet grus kom in i maskineriet avslutningsdagen, men med fortsatt stabilt skytte höll han undan för de bakomvarande och gick med ledning in i finalen på ut­märkta 122 träffade duvor.

Övriga som gick till final var Stefans klubbkompis Christian Hansson (120), Niklas Ringborg, Valdemarsvik (120), Marcus Svensson, Saxtorp (118), Henrik Larsson, Dannemora (118) samt Henrik Jansson, Torsby (118).

 

 06-12 Skeet Final Torsby 1

Spännande final

Finalen blev en spännande historia som resulterade med stora omkastningarna i resultatlistan. Stefan bjöd in Niclas Ringborg i matchen efter att ha bommat båda duvorna på 5:ans final­dubblé. Båda kombattanterna fick slutresultatet 144 duvor så särskiljning fick tas till. Här var det dock slut med bjudningarna från Stefans sida, efter 4 perfekta dubbléer på 4:ans platta fick Niclas ge sig och slutsegern var därmed klar. Henrik Jansson var den som sköt bäst i finalen och hans 25:a här gjorde att han avancerade till en slutlig 3:e plats.

 

Anton åter högst upp

Prispallen i juniorklassen blev en repris från Landslagstest 1 i Gnosjö. Saxtorps Anton Jönsson fortsätter att prestera bra och tog tämligen ohotad hem segern i klassen med 114 träffade duvor. Edvin Moberg, Oppunda kom ned på jorden igen efter sin fina prestation o resultat i juniortävlingen i Suhl, men bärgade 2:a platsen med 109 duvor. Johannes Brolin, Vedum blev återigen 3:a.

 

Angelica bäst

I damklassen visade Haninges Angelica Jansson att segern i Gnosjö inte var en slump. Med pålitligt skytte tog hon andra segern i rad, och visade med det att hon för närvarande är landets bästa bland damerna. Therese Lundqvist, Uppsala och Nathalie Larsson Dannemora landade på samma slutresultat så även här fick det tas till särskjutning, där den förstnämnda visade sig starkast och slutade på 2:a plats.

 

Landslaget

Förbundskaptenen Claes Johansson närvarade under söndagen och höll ett kort anförande efter prisutdelningen där han presenterade sig själv och delade med sig av sina tankar kring lerduveskyttet.

Närmast i framtiden ligger ett träningsläger i Belgrad för landslagsskyttarna och därefter Världscupen i Maribor. Efter detta kommer en av årets viktigaste tävlingar, nämligen EM i Belgrad.

Truppen till EM är i och med LL Test 2 uttagen och presenteras inom kort på annan plats här på hemsidan.

 

Fortsättning

Härnäst väntar Landslagtest 3, tillika Sweden GP, i Landskrona och i slutet av juli är det dags för SM. Båda dessa tävlingar är mycket viktiga för de skyttar som har ambition att ta en landslagsplats, då båda ligger till grund för uttagningen till VM och Nordic rankingfinalen.

 

Nathalie tillbaka

Vi kunde glädjande nog konstatera att, efter ett kortare uppehåll, återigen ha Nathalie Larsson tillbaka på skjutbanorna. Jag är övertygad om att det inte dröjer länge förrän vi har ”gamla Nathalie” tillbaka i god form igen.

Härnäst ses vi som sagt i Landskrona den 2-3 juli. Väl mött till dess.

 

/Christer Svensson.

 

Resultat LLT 2

 

Rankinglista

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...