Hoppa till sidans innehåll

SVM Nordisk trap

05 AUG 2019 15:26
88 skyttar möte upp på Nimrods banor i Uddevalla för att göra upp om medaljerna i de tre klasserna 50+; 60+ och 70+ i veteranmästerskapet för Nordisk trap.
  • Skapad: 05 AUG 2019 15:26

Efter välkomnande av Arne Isaksson och genomgång av tävlingsförutsättningarna blev det flagghissning och nationalsång, och därefter kunde tävlingen börja. Fantastiska förutsättningar gavs, dels av den fina anläggningen på Nimrod, perfekt väder och en god nordisk trapanda bland skyttarna. Det visade sig redan efter första dagens hundra duvor att det skulle bli höga resultat. I 50+ klassen ledde Kennet Nylander med 94/100 före ett koppel av skyttar endast någon duva efter, 60+ leddes av Jonny Håkansson på fina 98/100 före ett tiotal skyttar några duvor efter och 70+ toppades av Jim Nilsson på 94/100 även där tätt följd av flertalet skyttar.

Så skulle söndagens 50 duvor skjutas och finalplatserna fördelas. Efter final i 50+ klassen stod Göran Martinsson som mästare före Kennet Nylander och hemmaklubbens Peter Karlsson, följd av Glenn Larsson och Anders Jonasson.

                                                   Palllen  50+

60+ klassen skulle de två sista finalplatserna avgöras genom sudden mellan Lars Edvardsson -Mia Gustavsson och undertecknad, där drog Mia det kortaste strået och föll utanför finalen. Efter final stod Jonny Håkansson som mästare före Lars som sköt en fin 25:a och avancerade till silverplats. Det blev särskjutning mellan Jörgen Olsson och Roland Håkansson om bronset. Roland knep bronsmedaljen och Jörgen blev 4:a och jag tog 5:e platsen.

                                                     Pallen 60+

70+ klassen blev också rafflande, Jim Nilsson sköt en fin 25:a och stod som mästare före Göran Boo. Även i denna klass blev det särskjutning om bronset mellan Ove Larsson och Kjell-Åke Nilsson. Kjell-Åke drog längsta strået och vann bronset före Ove och med Tomas Ahl på 5:e plats.

                                                   Pallen 70+

Hela 54 skyttar av 88 startande klarade kvalgränsen 132/150 duvor till SM nästa år, vilket visar att bra förutsättningar med bra väder och väl fungerande arrangemang så blir det höga resultat, och inte minst den glada och fina Nordisk trapandan bidrar givetvis. Alla gläds med kompisarnas goda skytte.

Nimrodklubben visade återigen vilken fantastisk anläggning de har. 4 likvärdiga banor, väl fungerande kastare och akustik, fin omgivning och bakgrund gör det till ett nöje att gästa klubben. Inte att förglömma är det gästvänliga och servicevänliga gänget som servade oss, allt från köket till banfunktionärerna.

STORT TACK till er alla och vi ser fram emot att gästa er igen.

För resultat, se tävlingskalendern.

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...