Hoppa till sidans innehåll

SM nationell skeet 2016 i Sunderbyn

07 JUL 2016 20:57
Årets SM i nationell skeet arrangerades av Sunderbyns Sport & Jaktskytteklubb utanför Luleå. Enligt vad jag har förstått så var detta det första SM i skeet i Norrbotten och det visade sig bli en mycket trevlig tävling.
  • Skapad: 07 JUL 2016 20:57

Då Sunderbyn bara har två skeetbanor så testade vi att skjuta denna tävling över tre dagar (75+75+50) så att långväga skyttar skulle komma iväg lite tidigare på söndageftermiddagen, hinna med flyg med mera. Nu blev det tyvärr inte så många långväga skyttar så startfältet blev inte så stort utan vi hade hunnit det på två dagar. Men trots det så tyckte jag att en tredagars tävling fungerade rätt bra och vi får ta en funderare på om det kan vara ett alternativ även framöver för detta SM, som de senaste åren dragit ut sent på söndagskvällen.

Sunderbyns två skeetbanor var av bästa kvalité och duvorna både flög bra och syntes väl. Och arrangemanget flöt på bra hela tiden.
Efter fredagens 75 skott så var det en junior som hade skrapat ihop flest träffade duvor. Det var Vedums Robin Helgosson som träffat 72 duvor. Seniorklassen leddes av hemmahoppet Robin Holmgren på 71. Tätt följd av nästa hemmahopp Åke Bröms samt Torsbys Robin Olsson på 70.

På lördagens tre serier fortsatte Helgosson, Holmgren och Bröms att ånga på och de hade 141 respektive 140 träffade duvor. Medan Olsson tappade lite under denna dagens andra serie.


Efter söndagens 50 skott så var tävlingen avgjord och Sunderbyns Åke Bröms stod som svensk mästare i seniorklassen på 188 träff. Silvermedaljen gick till Robin Holmgren, också han Sunderbyskytt, på 184 träff. Mats Haapaniemi från Kiruna smög upp och knep bronset på 183 träff.


Juniorklassen tog Vedums Robin Helgosson hem på det nya svenska juniorrekordet 186 träffade duvor. Tvåa blev Felix Lindström från Sunderbyn och trea Arvid Nybom från Boden.

I damklassen vann rutinerade Maria Olofsson, Storfors, guldmedaljen före damjunioren Mathilda Johansson från Uppsala och på bronsplats Sanna Larsson, Boden.

I veteranklasserna så var det många hårda strider som fick avgöra i shootoff för att särskilja medaljörerna. I 50+ tog Leif Lundberg hem guldet till Sunderbyn efter särskjutning mot Kent Grönberg från Kalix. Bronset knep Rolf Kenttä från Kiruna efter särskjutning mot Jan-Erik Nilsson, Kalix.

Även guldet i 60+ gick till Sunderbyn då Ovar Marklund träffade två duvor mer än tvåan och trean. Dessa medaljer fick Torsbyskyttarna Jan-Olof Olsson och Conny Persson göra upp om i shootof. Där drog Jan-Olof det längsta strået och tog därmed silvermedaljen.

I 70+ sköt Asthe Fahlqvist från Vilske en duva mer än tvåan Stig Nilsson från Skövde. Så även här var kampen hård då det inte avgjordes förrän på platta 8 i sista rundan då Asthe gick förbi Stig.
Lagtävlingen togs hem av Sunderbyns lag 1 före Kalix lag 2 och på bronsplats Torsby.

Jag vill till slut tacka Sunderbyn för en mycket väl genomförd och trevlig tävling.

Resultat hittas i SvSF:s tävlingskalender.
Fler prispallsbilder hittas på SvSF:s Flickr-sida.

Stefan Nilsson, Grenledare

Skribent: Stefan Nilsson
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...