Hoppa till sidans innehåll
Olympisk skeet är i sommar för första gången med på SM-veckan.

SM i skeet avgörs under SM-veckan i Borås

11 APR 2014 09:00
När årets SM-vecka sommar kommer till Borås i början av juli finns en lerduveskyttedisciplin med på programmet, nämligen olympisk skeet. Svenska mästare kommer att krönas på Bredared Sportskytteklubbs banor som ligger dryga 1-2 mil utanför Borås.
  • Skapad: 11 APR 2014 09:00

SM-veckan sommar avgörs i år i Borås under vecka 27. 29 idrotters svenska mästerskap kommer då att avgöras där under en och samma vecka. En av idrotterna är lerduveskyttets olympisk skeet vars tävlingsdagar är den 5-6 juli. Det kommer att pangas lerduvor för fullt och vi kan helt säkert utlova spännande och bra tävlingar. Särskilt med tanke på de utslagningsfinaler som används i senior-, dam- och juniorklassen.
Arrangörsförening för SM i skeet är Bredareds Sportskytteklubb och det är på deras banor som mästerskapet avgörs. Damernas tävling avgörs under lördagen, andra klasser påbörjas under lördagen och avgörs under söndagen. Damer som deltar i lagtävlingen skjuter även söndag.

 

SM-veckan är ett samarrangemang av Riksidrottsförbundet, värdstaden och deltagande specialidrottsförbund. SVT  är sändande bolag och har livesändningar och gör mycket reportage från SM-veckan. De senaste åren har SM-veckorna också dragit mycket publik vilket har gjort evenemanget till en riktig folkfest. Vi hoppas att så många som möjligt, såväl deltagare som publik, väljer att åka till Borås och Bredared dessa dagar!

 

Inbjudan till SM i skeet hittas i SvSF:s tävlingskalender här.


walking to Borås wwwDet kommer att vara mycket folk som reser till och ska övernatta i Borås dessa dagar. Boka därför transport och boende i god tid. I inbjudan finns viss information om det, och mer läsning om transport och boende finns att hitta här.

 

Vi ses i Borås och Bredared i juli!

 

 

 

 

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...