Hoppa till sidans innehåll

SM i de olympiska lerduvegrenarna

15 JUL 2020 13:28
När Coronan slog till i våras och resor och tävlingar inte var tillåtna så tog vi i lerduvesektionen beslut om att ställa in alla SM och landslagstester.
  • Skapad: 15 JUL 2020 13:28

Från mitten av juni blev resor inom landet tillåtna igen och så även tävlingar med vissa restriktioner. Det får bland annat inte vara mer än 50 personer på en anläggning.

I och med detta så tog vi i lerduvesektionen beslut i juni att genomföra de SM där antalet deltagare i vanliga fall är under 50 personer. Så då utlyste vi SM i Olympisk Trap som ska gå av stapeln helgen den 8-9 augusti i Skepplanda. Detta SM kommer att skjutas i klasserna Senior, Junior och Klubblag. Inbjudan finns på IndTa.

Nu har vi även utlyst ett SM i Olympisk skeet som kommer att skjutas enligt ett förslag som Mats Björn och Magnus Svahn har arbetat fram. Detta SM kommer att arrangeras av Torsby JSK i samarbete med Karlstads JSK och Forshagas JSK. Datum för detta SM är helgen den 22-23 augusti.  Tävlings skjuts på Karlstads och Forshagas skjutbanor. Där vi delar upp startfältet så att ena halvan skjuter i Karlstad och den andra halvan skjuter i Forshaga. Och så växlar man plats andra tävlingsdagen. På detta sätt kan vi få plats med runt 85 skyttar. Vi har diskuterat ett antal olika upplägg och ni kan läsa om det troliga upplägget i informationen på IndTA. När vi vet antalet startande så kommer vi att spika upplägget och ni kommer att få information om detta då.

Maxantalet skyttar beror på hur många funktionärer som krävs på respektive skjutbana och detta håller arrangörerna på att titta på. Vi får inte överskrida 50 personer per skjutbana. Om antalet anmälda överskrider maxantalet skyttar så kommer vi att plocka bort de skyttar som har lägst klassificeringsresultat i IndTa.
Vi kommer inte att tillåta någon publik på dessa skjutbanor utan endast skyttar och funktionärer. Tävlingen kommer att skjutas i klasserna Herr-senior, Dam, Junior och klubblag.

Ni hittar mer information om utformningen på tävlingen i IndTa och de bifogade dokumenten där.

I nationell skeet har vi i dagsläget inga planer på att arrangera ett SM. Men om där finns några klubbar ute i landet som kan presentera ett lika genomtänkt och bra förslag på ett genomförande som Värmlandsklubbarna har gjort för SM i ol-skeet, så är vi öppna för att titta på det.

För SVM klasserna kommer vi inte att arrangera något mästerskap i år i någon av disciplinerna.

Vi sätter stort fokus på säkerheten med tanke på den fortsatt pågående pandemin och smittorisken som detta innebär. Ni hittar lite ordningsregler för detta på IndTa i inbjudan till SM i Olympisk skeet. Men även på SM i Olympics trap kommer samma fokus att finnas. Och en riskanalys har gjorts av arrangörerna för båda tävlingarna.

Som deltagare på dessa SM tävlingar och alla andra tävlingar så skall ni visa hänsyn till varandra, hålla avstånd och ha en bra handhygien. Detta gäller både på och utanför banan. Ni skall också följa de regler och restriktioner som arrangörerna sätter för utförande av tävlingarna. Tävlingsjuryn kan diskvalificera deltagare som inte följer reglerna för Covid-19. Jag vill trycka lite extra på de punkter, i Skyttesportförbundets kompletterande tävlingsvillkor under Covid-19, som vänder sig till deltagarna.

  • Om du som aktiv inför eller under tävling känner av eller uppvisar symtom på sjukdom är skyldig att omgående avbryta tävlingen och lämna tävlingsområdet.
  • Ha koll och ta hand om egna tillhörigheter så att ingen annan behöver hantera dessa.
  • Håll avstånd till medtävlande och funktionärer.
  • Bara friska (symptomfria) personer deltar under arrangemanget. Har man varit sjuk, gäller två dagar utan symptom för att deltaga.
  • Handhälsning bör undvikas för att motverka smittspridning. Avstånd överlag bör hållas.
  • Äldre och sårbara personer i riskgrupper bör inte närvara eller medverka (varken som aktiv, funktionär eller åskådare).
  • Vid längre resor i bil bör man helst endast åka med personer i det egna hushållet.

 

Hjälps vi alla åt att följa dessa enkla regler så kommer vi att få några säkra, trevliga och spännande tävlingar.

Stefan Nilsson
Grenledare skeet och trap

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...