Hoppa till sidans innehåll

SM i Nordisk Trap 2020

31 AUG 2020 09:17
62 skyttar mötte upp för att kämpa om SM medaljerna detta annorlunda coronaår, ett år då vi genomförde tävlingen på två olika klubbars banor. Halva gruppen började på Nimrod och andra halvan i Skepplanda.
  • Skapad: 31 AUG 2020 09:17

Efter invigning på båda ställena med flagghissning och nationalsång så började det. Regn halva första dagen störde inte skyttet, när man står under tak och skjuter.

Efter första dagens skjutningar kunde man se att höga resultat skjutits på båda ställena, i seniorklassen var det över 15 st som låg bara 2-3 duvor efter ledaren.

Så bytte vi plats den andra dagen och nu skulle medaljerna fördelas.

Dampallen

På Nimrods banor så ledde Pernilla Stensson klart inför final och hon försvarade sitt SM guld före Helen Larsson och Veronica Lishöj. Glädjande var att alla finalister noterade bra resultat i finalen, allt från 22 till 24 träff, bra jobbat.

Juniorpallen

Så var det dags för juniorerna där Albin Stensson ledde klart med 145 träff imponerande av honom klart jämnaste skytten av alla med 5 st 24:or och en 25:a.

Albin vann efter finalen med ytterligare en 24:a före Edwin Karlsson och Albin Larsson, även i denna final var det bra resultat av samtliga. Starkt jobbat när adrenalinet kan spöka i kroppen.

Seniorpallen

Så till den rafflande seniorklassen, där var det jämt så det förslår inför finalen, Där ingen skytt sköt lägre än 24 i finalen så toppade Robert Elmgren med en 25:a och blev svensk mästare med hela 172/175 träff. Imponerande skytte av Robert men även av Niclas Boo som knep silvret efter sudden mot Kent Stensson som tog bronset. Det är glädjande att som grenledare se att många skyttar i detta annorlunda SM sköt respektgivande höga resultat. Flera skyttar sköt personbästa och när vi detta år inte haft så många tävlingar har troligen inte träningen alltid varit den bästa för en del.

Vid prisutdelningen så delades det i dam och seniorklasserna endast ut medaljer i år. För att prioritera de som skall bära Nordisk trap framåt fick alla juniorerna pris i form av ammunition bl.a. 1500 skott till segraren och sedan i fallande antal till samtliga.

Efter att min stand in Kennet Nylander tackat Skepplanda för ett väl genomfört SM så var jag på Nimrod och gjorde detsamma. Ett särskilt tack vill jag rikta till juryn som fanns på båda ställena, och ett STORT TACK till Douglas och Arne för allt arbete med att fixa så det gick att synkronisera mellan tävlingsställena.

Bertil Nilsson

Grenledare

Resultat

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...