Hoppa till sidans innehåll

SM i Compak sporting 2021

16 AUG 2021 22:09
I helgen avgjordes SM i Compak Sporting på Uppsala JSK banor i Ekebyboda.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2021 22:09

Det var första gången jag var på dessa banor och jag blev imponerad av att de samlat så många olika skytteföreningar på ett och samma ställe, alltifrån lerduvor, pistol, gevär, pilbåge, mm. Lerduvebanorna bestod av fyra trap och skeetbanor samt en OL trapbana allt inramat av höga vallar som lockar fram tankar om vilka fina sportingduvor man skulle kunna lägga där.


Men nu var det Compak som gällde i helgen och då passar skeetbanorna bra att använda som banor. Tävlingen avgjordes över sex banor, tre på lördag och till söndagen byggdes de om så det blev nya duvor.

Lördag

Vi hade tur med vädret, för tidigt i veckan så såg det ut att bli regn hela helgen men det slutade med endast ett par skurar.
Av tre banorna som presenterades på lördagen visade sig en vara mycket utmanande simultandubblé bana där även vinden spelade en stor roll och gjorde vissa dubbléer oskjutbara om man hade otur.
Det var några skyttar som lyckades riktig bra och presterade höga resultat. I Öppna klassen ledde Markus Larsson och Jens Hellström på 70 träff efter dagen skjutning.
I Damklassen var det jämt med Anna Jarnald på 59 följt av Rebecka Bergkvist och Annika Johansson på 58 träff.
Juniorklassen leddes av Ludvig Jansson och Andreas Johansson på 62 följt av Jakob Gustavsson på 57 träff.

Söndag

Söndagen bjöd på ett blåsigt och kallt väder med ett par regnskurar på eftermiddagen men blåsten påverkade duvorna mycket mindre samt att det fanns inget simultandubblé program på någon bana.
Markus Larsson satte ribban högt med 72 träff och satte därmed press på de andra. Det var några skyttar som presterade resultat över 70 träff, bl.a. Jim Forsberg 72, Richard Berg 71 (ni kan se alla resultat på IndTa)

Öppna klassen vann Markus Larsson på 142 följt av Jens Hellström 139 och Richard Berg på 137 träff.

 

Damklassen vanns av Rebecka Bergkvist efter en riktigt fin upphämtning på söndagen med 129 följt av Anna Jarnald 117 och Annika Johansson på 115 träff.


Juniorerna Ludvig och Andreas hade en hård kamp om guldet där Ludvig vann guld med 131 och Andreas 129 följt av Johan Frisk på 122 träff.


”Gubbklassen” 66+ vanns av Ronney Sahlberg på 122 följt av Stefan Eksvärd 119 och Birger Hall med 115 träff.


56+ avgjordes med en särskjutning om första och andra plats mellan Erik Hulén och Håkan Stålberg (125) där Erik vann och Håkan blev tvåa. Det var en särskjutning om bronset också mellan Mats Pantzar och undertecknad och där vann Mats efter en fin särskjutning.

Lagtävlingen vanns av Nimrod före Vikbolandet och på tredje plats Eskilstuna

 

Jag vill tacka Uppsala JSK för deras engagemang att arrangera Compak SM 2021 och hoppas att de arrangerar fler Sportingtävlingar i framtiden.

Nästa tävling i kalendern är SM i Engelsk Sporting som kommer arrangeras i Vingåker och Eskilstuna den 4-5 september. Gå in på IndTa och ANMÄL er till den tävlingen.

 

Hälsningar
Roger och Henrik
Grenledare sporting

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...