Hoppa till sidans innehåll

SM Skeet 2016

26 JUL 2016 09:27
Helgen den 23-24 juli gick SM i olympisk skeet på Oppunda JSK:s fina anläggning utanför Katrineholm. Detta blev en mycket varm och spännande tillställning. Oppunda bjöd på strålande sommarväder och skyttarna på jämna semi- och medaljfinaler.
  • Skapad: 26 JUL 2016 09:27

Dam-klassen avgjordes under lördagen med 75 skott i grundomgången. Det var nio tjejer stort startfällt och detta är en ökning jämfört med tidigare år. Efter grundomgången hade Rebecka Johannson det högsta resultatet på fina 69 träff. Följd av Therese Lundqvist på 66. Efter semifinalen var tre skyttar lika på 12 träff. Det var Rebecka Johansson, Angelica Jansson och Victoria Larsson som fick avgöra i shootoff vilka två som skulle skjuta guldfinalen. Medan Therese Lundqvist var klar för bronsfinal med sina 11 träff i semin. I shootoffen drog Angelica och Rebecka de längsta stråna och gick vidare till guldfinal medan Victoria fick göra Therese sällskap i bronsfinalen. I bronsfinalen visade Therese sig starkast genom att krossa 12 duvor och tog därmed hem bronset före Victoria med sina 10 träff. Guldfinalen var en jämn historia och den sista duvan var avgörande då Rebecka bommade denna. Därmed blev Angelica svensk mästarinna med 12 träff mot Rebeckas 11 träff.

 

 

Startfältet i herrseniorklassen var 63 man stort. Och efter grundomgångens 125 skott hade Edvin Moberg och Stefan Nilsson de högsta resultaten med 121 träff. Tätt följda av Marcus Svensson på 120 träff. I semifinalen sköt både Marcus och Stefan som de världskyttar de är fullt med 16 krossade duvor. Därmed blev guldfinalen en uppgörelse mellan de båda OS-skyttarna. Bronsfinalen kom att bli en intern uppgörles mellan hemmaskyttarna Edvin Moberg och Niklas Ringborg. I denna bronsfinal var Niklas den starkare då han sköt ner 15 av 16 duvor. Därmed tog han hem bronsmedaljen. I guldfinalen fortsatte Marcus och Stefan att imponera med 16 fina träff var. Så SM medaljerna kom att avgöras i shootoff. Med dessa två skarpskyttar så trodde vi alla i publiken att vi skulle få vara kvar till solen gick ner då de båda vägrade att bomma. Men i sjunde dubblén så bommade Stefan en duva och Marcus kunde säkra SM guldet.

 

Efter grundomgången i juniorklassen så hade Johan Svahn det högsta resultatet på 112 träff. Tätt där efter låg Robin Helgosson på 111 träff. I semifinalen sköt Robin fina 15 träff av 16 och gick därmed in i guldfinalen. Den andra guldfinalplatsen fick avgöras i shootoff mellan Oscar Nilsson och Anton Svahn. De båda sköt 12 träff i semin. I denna shootoff var Oscar den starkaste och tog hand om guldfinalplatsen. Medan Anton gick vidare till bronsfinalen där han fick möta Oskar Isaksson. I denna bronsfinal lyckade Oskar säkra hem bronset till Trelleborg med 13 träff mot Antons 11. I guldfinalen bommade Robin tidigt två duvor och hamnade därmed i två duvors underläge mot Oscar. Detta underläge hängde sedan i ända fram till sista plattan då Oscar säkrade guldet genom att träffa alla 16 duvorna. När Robin sedan sköt sista plattan så viste han att silvret var hans och där tappade han ytterligar två duvor och fick därmed 12 träff.

 

I lagtävlingen dominerade hemmaskyttarna från Oppunda och tog hem sitt tredje raka SM-guld på det nya svenska rekordet 353 träff. I laget var Edvin Moberg, Niklas Ringborg och Gustav Pettersson. Silvret gick till Landskrona-Saxtorp på 333 träff, (Berne Olsson, Henrik Roslund och Stefan Nilsson). Och bronset till Trelleborg på 330 träff, (Stefan Nilsson, Oscar Nilsson och Oskar Isaksson).

Jag vill tacka Oppunda JSK för ett väl genofört SM, det är alltid trevligt att komma till Katrineholm.

Stefan Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...