Hoppa till sidans innehåll

SM Olympisk trap 2020

10 AUG 2020 19:04
Helgen den 8-9 augusti stod Skepplanda Sportskyttar som värd för SM i Olympisk trap. Vädergudarna bjöd på högsommarvärme med dryga 30 grader i skuggan, så det blev några varma, spännande och trevliga dagar för de 36 skyttarna i startfältet.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2020 19:04

SM skjuts i en öppen klass samt en junior klass och dessutom klubblag bestående av tre skyttar. Nytt för i år var att vi la till en inofficiell mix-lagtävling. I denna använde vi lördagens tre serier som grund och sköt mix-finaler där efter. Totalt var det fem mixlag som deltog. Segrande ur denna strid blev Uppsalas lag med Emelie och Andreas Norlén som slog Skepplandas lag 3 i guldfinalen. I detta lag deltog Camilla Andreasson och Thomas Pantzare. Tredjeplatsen tog Skepplandas lag 4 hand om och i detta lag sköt Ellinore Brengdahl och Martin Jansson. De tvingades till särskjutning efter en jämn bronsmatch mot Skepplandas lag 2 där Julia Brengdahl och Erling Carlsson deltog.

Svensk juniormästare blev Ellinore Brengdahl efter att ha träffat 31 duvor i finalen. Andraplatsen tog Evald Kullander hand om med 26 träff. Det var en jämn och spännande final där Evald pressade Ellinore länge men han fick se sig besegrad till slut. Tredjeplatsen tog Emil Öien hand om med 21 träff i finalen.

Även finalen i den öppna klassen blev också jämn och spännande. Men till slut blev det nästan som vanligt med Andreas Norlén som svensk mästare. Detta är hans nionde SM tecken. Andreas rev ner 41 duvor i finalen. På andra plats hittade vi en gammal räv i form av Erling Carlsson. Han gav Andreas en bra match då han fick ihop 40 duvor i finalen. Tredjeplatsen tog Rickard Andersson hand om med 30 träff. Rickard var den som för övrigt lyckades bäst i kvalet fram till final då han fick ihop 118 träff av 125.

Svenska mästare i klubblag blev Skepplandas 1:a lag med Rickard Andersson, Martin Jansson och Ulf-Inge Dahlgren. De fick ihop 324 träff. På silverplats hittade vi Skepplandas 2:a lag med Thomas Pantzare, Erling Karlsson och Daniel Holmqvist. Bronset gick till Nykvarns/Södertälje med Håkan Dahlby, Giovanni Botta och Colman Etelkozi.

När jag summerar detta SM så tycker jag att det är extra kul att vi har med hela fem tjejer i startfältet och även ett antal juniorer. Jag vill också rikta ett stort tack till Skepplanda Sportskyttar för ett bra genomfört arrangemang med perfekta förhållanden.

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultat

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...