Hoppa till sidans innehåll

SM Olympisk trap

05 AUG 2019 17:52
Uppsala JSK stod som arrangör för SM i olympisk trap helgen den 3-4 augusti. Det var 24 skyttar som kämpade om medaljerna i klasserna senior, junior och klubb-lag. Extra roligt var att hela fem juniorer ställde upp i tävlingen.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2019 17:52

Under träningen på fredagen så var det vindstilla, soligt och varmt. Men på lördagen möttes skyttarna av vindbyar, halvklart och något svalare väder. Om det var vindbyarna som gjorde att resultaten inte kom upp till normal standard för skyttarna eller det var ett konstigt ljus vet jag inte. Men de höga resultaten uteblev tyvärr denna helg.

Efter lördagens tre serier låg Martin Jansson i topp på 63 träff. Strax bakom honom på 62 träff hittade vi Per Forsström och Tommie Olsson. Juniorklassen Leddes av Anton Lundgren Akbarzadeh på 60 träff.

På söndagen bjöd vädergudarna på något lite regn på förmiddagen men vindbyarna uteblev. Per Forsström fortsatte att skjuta helt ok och var bästa skytt efter grundomgången med 104 träff. Andreas Norlén kom igång lite på söndagen och var näst bäst med 103 träff. Trea in i finalen var Fredrik Palm på 102 träff. Med till finalen kom också Martin Jansson, Rickard Andersson och Bill Karlsson.
I finalen var det Andreas Norlén som var starkast och tog hem SM-guldet med 37 träff av 50 möjliga. Silvret gick till Martin Jansson på 33 träff. Och Rickard Andersson tog hem bronsmedaljen på 27 träff av 40 möjliga.

                                                                  Seniorpallen

I juniorklassen tog sig alla skyttarna till final. Bäst i grundomgången var André Lundgren Akbarzadeh på 99 träff. Tvåa var hans bror Anton på 96 träff. Och trea in i finalen var Ellinore Brengdahl på 85 träff.
I finalen fortsatte André att skjuta bäst och han tog hem guldet med 34 träff av 50 möjliga. Silvret gick till Julia Brengdahl som fick ihop 30 träff. Medan storasyster Ellinore knep bronset med 21 träff av 40 möjliga.

                                                                  Juniorpallen

I klubblagstävlingen tog Hisingen hem guldet före Uppsala 1 och Uppsala 2. Hisingen ställde upp med Per Forsström, Fredrik Palm och Zoltan Koncz i laget. Uppsala 1 bestod av Benny Törnblom, Andreas Norlén och Bill Karlsson, medan Uppsala 2 var ett rent familjelag med André, Anton och Amir Akbarzadeh.

                                                                   Lagmästarna

Jag vill rikta ett stort tack till Uppsala JSK och deras duktiga medlemmar för en trevlig helg och ett bra arrangemang. Allt flöt på jättebra!

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultat

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...