Hoppa till sidans innehåll

SM Nationell skeet

12 AUG 2019 17:36
Hela 115 skyttar kämpade om medaljerna i klasserna senior, junior, dam, 50+, 60+, 70+ samt klubblag i årets Svenska Mästerskap i nationell skeet. Tävlingen arrangerades av Uppsala Jaktskytteklubb helgen den 10-11 augusti.
  • Skapad: 12 AUG 2019 17:36

Det blev en jämn och spännande strid i de flesta klasserna. Vädret denna helg blev inte så illa som prognoserna hade visat tidigare under veckan. Förutom någon riktigt kraftig regnskur så var skjutförhållanden fina under hela helgen. Och stämningen var på topp hos alla deltagare trots att det blev långa dagar med över 10 timmars skytte varje dag. Dessa långa dagar ställer stora krav på deltagarna att kunna ta hand om sina krafter/energi under hela dagen för att kunna prestera på topp då det gäller.

I seniorklassen lyckades Fredrik Larson (Forshaga) försvara sitt guld från förra året och han tog hem segern med 191 träff. Strax bakom honom tog Benny Nilsson (Vetlanda) hand om silvermedaljen med 190 träff. Det krävdes en särskjutning mellan Alexander Hansson (Ljungby) och Dan Fransson (Billerud) för att avgöra vem som tog hem bronset då båda hade fått ihop 189 träff. I särskjutningen lyckades Alexander bäst och han fick sin bronsmedalj efter 8 träff mot Dans 7.

                                             Seniorer

I damklassen var det damjuniorer Mathilda Johansson (Uppsala) som blev svensk mästare med 168 krossade duvor. Silvret tog Sofia Ljungberg (Götene) hand om med 165 träff. Och Jenny Widegren (Haninge) säkrade bronset med 163 träffar.

                                            Damer

I juniorklassen tog Mark Binnermark (Uppsala) hem sitt andra individuella SM guld för året med 187 träff. Silvermedaljen gick till Kasper Svensson (Skara) som fick ihop 184 träff. Och bronset tog Isac Parkner (Vetlanda) hand om med 183 träff.

                                              Juniorer

Håkan Karlsson (Växjö) blev segrare i 50+ då han prickade ner 190 duvor. Och även här krävdes det en särskjutning för att avgöra silver- och bronsmedaljerna. Det var Magnus Einarsson (Hudiksvall) och Mats Björn (Torsby) som båda hade 189 träff. Särskjutningen lyckades Magnus bäst med och han knep silvermedaljen med 12 träff. Medan Mats fick nöja sig med en bronsmedalj då han fick ihop 11 träff.

                                             50+

I 60+ tog Rune Engström hand om guldmedaljen med 185 träffade duvor. Staffan Dahl (Växjö) knep silvret med 184 träff och Jan Sandberg (Storfors) fick hem bronsmedaljen med 180 träff.

                                            60+

Bland de mest erfarna grabbarna i 70+-klassen var det Bertil Johansson (Gamleby) som tog hem segern med 171 träff. På andraplats hittade vi Jonas Lindborg (Alvesta) med 165 träff. Och för att avgöra bronsmedaljen så krävdes det en särskjutning mellan Lars Persson (Hudiksvall) och Per-Arne Larsson (Frillesås) då de båda hade träffat 161 duvor. Här drog Lars det längsta strået och han tog hem bronsmedaljen med 7 träff före Per-Arnes 5 träff.

                                                       70+

Även klubblagstävlingen blev en jämn och spännande historia. Till sist stod hemmalaget från Uppsala som segrare med det tangerade svenska rekordet på 558 träffade duvor. Laget bestod av Mark Binnermark, Viktor Bohlin och Stefan Stein Von Kamienski. Silvermedaljen gick till Vetlanda som fick ihop 557 träff. Vetlanda ställde upp med Isac Parkner, Benny Nilsson och Niklas Nilsson. Bronsmedaljen gick till Torsby som träffade 548 duvor. Och här var det Conny Gustavsson, Per Svensson och Mats Björn som stod för skjutandet.

                                            Lagmedaljörer

Jag vill tacka Uppsala JSK och deras fantastiska klubbmedlemmar för ett jättebra arrangemang. Banorna, köket och sekretariatet fungerade perfekt och allt flöt på bra. Detta trots strul med en spis som havererade och en saknad fjärrkontroll till den ena banan på söndagsmorgonen.

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultat

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...