Hoppa till sidans innehåll

SM Compak sporting 2020

21 SEP 2020 16:40
Då var sportingens andra och sista SM över för i år. Det var Jaktskyttarna Trollhättan och Svegeråsen som stod för arrangemanget, vilket de gjorde med flaggan i topp hela helgen.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2020 16:40

Båda föreningarna hade lagt ner mycket energi för att lägga en bra blandning av utmanande duvor.

Arrangemanget på denna tävling gick också i pandemins tecken, därför var startfältet uppdelat i fyra grupper med max 36 skyttar per grupp och ingen publik. Första gruppen på respektive bana startade kl 9:00 och andra gruppen kl 13:00. Vi hade hoppats på att det skulle bli minst 100 skyttar och det lyckades nästan, det blev 97 skyttar som kom till start.

 

Lördag.

Lördagen började med en tät dimma i Trollhättan så tät att när juryn skulle inspektera vissa duvor så hörde de kastarna och hur det svischade till i buskarna när duvan landade.  Vi beslutade att skjuta upp starten en stund med förhoppning om att det skulle lätta snart. Efter ca 30 minuter var det så pass bra sikt att man kunde se de flesta duvorna endast ett par var fortfarande svåra att se. Eftersom ingen skjutit banorna togs beslut om att ändra dessa duvor så tävlingen kunde komma igång.

 

På Svegeråsen var dimman inget problem utan de skyttar som startade där kom igång efter tidsschemat. Efter att sista serien var skjuten på lördagen så var Rebecka Bergkvist i ledningen i damklass och i juniorklassen var Andreas Johansson i topp. Herrklassen var det delad ledning mellan Rickard Berg och Jonathan Hermansson.

Söndag.

Söndagen inleddes med lite mindre dimma så skyttet kunde komma igång enligt plan. Gruppen som börjat eftermiddag på Svegeråsen startade i Trollhättan.
Richard följde upp lördagens fina resultat 72/75 med ett bra resultat med 71 träff av 75. Detta satte press på Jonathan som visade upp ett mycket stabilt och fint skytte på Svegeråsen och sköt 70/75 och hamnade en duva efter. En duva efter Richard hamnade Markus Larsson också som kammade hem silvret med särskiljning på först bom på Svegeråsens bana 2, detta för att Jonathan och Markus båda hade skjutit samma resultat på alla banor. En gammal sportingräv Anders Bore sköt söndagens högsta resultat 73/75 och blev fyra, en duva efter.

        

Jim Forsberg försökte försvara sitt     
 Marcus Larsson och Richard Berg in action.
guld från 2019, men ett par sämre       
 Richard kammade hem guldet.
serier gjorde att han slutade 10:a.  

 

Givetvis är det tråkigt att vi måste särskilja på detta vis men med våra förhållningsregler i pandemin gick det inte att hålla särskjutningar.

I Damklassen gick Annika Johansson ut starkt med 25 i första serien på söndagen, hennes första på tävling, vilket kastade om resultatlistan så Annika hamnade i ledning med två serier kvar. Rebecka lyckades samla sig och skjuta två bra serier och ta sig tillbaka upp i toppen och plocka hem ytterligare ett SM guld. Sofie Haage plockade hem bronset med endast en duvas marginal före Madelene Pantzar.

I Juniorklass blev det en hård kamp om medaljerna, Alfred fick se sig slagen av Andreas Johansson som sköt ett bra resultat 69/75 och därmed plockade hem guldet. Mellan silver och brons blev det till slut endast en duva som skiljde mellan Alfred och Pelle Persson, där Alfred drog längsta strået och plockade hem en silvermedalj.

I 56+ klassen stod det mellan två Trollhätteskyttar Tommy Lövgren och Jan Ekberg, Tommy knep guldet med en duvas marginal. Bronset tog Håkan Stålberg en duva före Mats Pantzar.

66+ klassen vanns av en känd eldsjäl på Svegeråsen, Stefan Eksvärd som sköt ett bra resultat trots allt arbete han lagt ner på banbygge.

Lagtävlingen vanns av Falköping 1 som bestod av Rebecka, Anders Bore och David Molin.

 

Pristagare från vänster: Per (stolt pappa) stand in för Andreas Johansson guld i junior, Annika Johansson silver, Rebecka Bergkvist Guld, Jonathan Hermansson brons, Stefan Eksvärd guld i 66+.

Tack till.

Ett stort tack Jaktskyttarna Trollhättan och Svegeråsen som lagt ner ett gediget arbete att arrangera detta Compak SM med allt vad det innebär.

Nästa år

Under 2021 hoppas jag att vi kan arrangera tävlingar som vanligt igen men en positiv sak som vi märkt med att arrangera en tävling på två klubbar är att det blir mycket roligare och utmanande att skjuta två helt olika banlayouter.
Detta kanske vi ska ta med oss när vi arrangerar 200 duvors tävlingar i framtiden som ett alternativ.

 

Ett stort Grattis till alla pristagare!

Roger Jarnald & Henrik Forsberg

 

 

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...