Hoppa till sidans innehåll

SIH Open Island Nordisk Trap

09 JUL 2019 16:54
Åtta skyttar landade på Island med stora förväntningar vad som denna tävling innebär för oss svenskar. Efter ett storartat mottagande av våra nya vänner på flygplatsen, gick resan till skjutbanan där vi fick se deras fina anläggning.
  • Skapad: 09 JUL 2019 16:54

På eftermiddagen var vi inbjudna att träffa Svenska ambassadören Håkan Juholt och diskutera vidare samarbete mellan länderna inom lerduveskyttet, men även annat skytte som kan förena oss. Ett mycket givande och trevligt samtal med ambassadören som uppskattades stort av våra isländska vänner som var med.

                         Hemma hos ambassadör Håkan Juholt

Fredagen var till träning. De har en bana som det fanns en del att ha synpunkter på enligt gällande regelmente men det gäller att ”gilla läget” vilket vi alla gjorde.

Så var det dags för invigning på lördagen av ”forman” Ferdinand Hansen. Därefter började kampen mellan 20 skyttar i Nordisk trap och samtidigt sköts Isländska mästerskapet i grenen.  På de två skeetbanorna sköts också SIH open med 12 deltagare.

Efter första dagens 75 duvor klassas man in i A-klass och B-klass. Alla vi svenskar klassades in i A-klassen.

                                             Klart för final

På söndagens avslutande 75 duvor skulle allt avgöras. Patrik Wahlberg ledde stort inför finalen med 143/150 före Henrik Johansson 136/150 och Pernilla Stensson 135/150. Även Kent Stensson och Johan Ros kvalificerade sig till A-final, alltså idel svenskar i finalen. Efter finalen stod Patrik som segrare och Henrik två. Efter fint skytte av Pernilla kom hon på tredje plats, Kent fyra och Johan femma.  Albin Stensson blev 6:a, jag själv 7:a och Felicia Ros 9:a. Alltså total dominans av oss svenskar i A klassen. I B-finalen var det isländare för hela slanten. Vad som var förvånande var att 7 av oss tangerade eller överträffade med stor marginal det Isländska rekordet med 121/150 duvor. De är inte ännu så långt komna med höga resultat som vi, trots att det bara var våra medaljörer som sköt något så när bra resultat. Noteras skall att det inte var lätt att skjuta där då deras bana hade en kastare som satt ca 1 meter för lågt och ca 30 cm för långt in i kastarhuset, vilket gjorde att duvan fick en helt annan bana för att nå 45 meters kastlängd. Men som sagt, det gäller att ”gilla läget” och det gjorde vi.

När man sammanfattar alla intryck och kontakter så kände vi alla ett STORT välkomnande, det var först gången svenska skyttar var och sköt Nordisk trap där, en stor gästvänlighet, vi fick bo hemma hos tre familjer i deras bostad och vi fick två bilar till vårt förfogande. I startavgiften ingick all förplägnad under träning/tävlingsdagarna samt en gemytlig grillbuffé på lördagskvällen med alla skyttar och deras familjer. Måhända något för oss att ta efter vid större tävlingar.

Vi som var där är alla taggade att återigen gästa deras ö och hjälpa dem att utvecklas inom Nordisk trap. Idag finns endast denna banan på Island men det ska byggas en till i nordvästra delen av landet. Vi blev inbjudna att nästa år komma och delta i en tävling på denna nya anläggning.

Efter en lång måndag med flyg och bilresa hem från Oslo med ankomst hem tisdagmorgon vid 06.00 tiden, så var den egna sängen skön att lägga sig i för att bearbeta alla intryck och tänka på alla nya härliga skyttevänner vi fått.

Ett stort TACK vill vi rikta till ambassadör Håkan Juholt, som varit oss behjälplig med kontaktuppgifter och stöd i arbetet med att få till vårt deltagande och vistelse på Island. Hans motto vid vår träff på ambassaden var att ”stärka det nordiska samarbetet för Nordens framtid” oavsett vad det gäller. Det kan vara företagande såväl som skyttesamarbete.

Jag vill rikta ett stort TACK till våra skyttar som var med. Det är härligt och med stor stolthet jag är ledare för er, då ni uppträder som stora ambassadörer för Nordisk trap och Sverige.

Givetvis ska ett stort TACK även riktas till SIH klubben som arrangerade denna tävling på bästa sätt.

Resultat hittar ni i denna fil

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...