Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gyttorp Sport & Competition

Rapport ifrån LLT-1 i FITASC

09 MAJ 2014 09:53
Årets första landslagstest i fitasc sporting anordnades utav Gyttorps Sportskytteklubb på Munkhyttans skyttecenter i Lindesberg den 27 april.
  • Skapad: 09 MAJ 2014 09:53

Detta var den första tävlingen som klubben gjort i FITASC, och det är alltid svårt att lägga en bana som passar alla skyttar men det tycker jag att man lyckats bra med uppe i Lindesberg. Duvorna var inte svåra i den bemärkelsen att det var långa avstånd, utan man hade lyckats krångla till det med många tekniska duvor. Banan uppfattades nog som lätt men många etablerade skyttar hade stora problem med att lyckas krossa dessa duvor. Efteråt så har jah hört många”förklaringar" till detta.

Jag är just hemkommen ifrån England där vi skjutit många tävlingar under en vecka. Trenden är mycket klar hur framtida banor kommer att se ut. Tekniska banor med olikfärgade duvor förvillar ögat, både vita,gröna, lila, svarta, oranga duvor användes flitigt.


De högsta resultaten i Lindesberg sköt Tobias Söderlund, Nordanlunds Jsk, och Marcus Larsson, För. Jaktskyttarna Trollhättan, båda med 96 träff. Efter en spännande särskjutning där både Tobias och Marcus visade vilka duktiga skyttar som de är så lyckades Tobias till slut hålla nerverna under kontroll och avgå med segern.

Uttagning till NM
Detta test var  uttagning till nordiska mästerskapen som anordnas utav Kroken JFF i Norge 24-26 juli. Man har ändrat lite i benämningen på klasserna i FITASC så att tidigare senior nu heter MEN och SENIOR blir 55+ klassen och super veteran blir VETERAN, lite förvirrande kanske men det sitter nog snart.

Uttagna till landslaget blev
Men                           
Tobias Söderlund
Fredrik Malmström
Anders Bore
Marcus Åkerberg

Dam
Rebecka Bergqvist
Hanna Ståhl
Amanda Martin

Junior
Jim Forsberg
Carl Andersson
Jens Hellström

Senior
Lars-Inge Pettersson
Per Nilsson
Bertil Ekberg

Veteran
Birger Hall
Leif Karlsson
Eddy Andersson

Att vi kommer att lyckas bra i Norge är jag övertygad om. I detta laget så ser jag ett antal unga skyttar som med största sannolikhet kommer att vara på pallen i dom största tävlingarna om några år. Så sportingen går en lysande framtid till mötes.

Ett stort tack till Gyttorps Sportskytteklubb för det fina arbetet med att anordna LLT-1 engelsk sporting samt LLT-1 Fitasc.

Sportinghälsningar
Anders LIndström
Grenledare FITASC

Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...