Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Bore SM-medaljörer

Rapport från LLT3, LLT4 och SM ESP 2014

15 AUG 2014 08:57
Årets svenske mästare i engelsk sporting heter Anders Bore. En 48-årig sympatisk man från Falköpingstrakten som vi skymtat förr. Han genomförde grundomgångarna på ett bländande sätt med 94+94 träff, och avslutade med 22 av 25 i finalen.
  • Skapad: 15 AUG 2014 08:57

Årets arrangemang var fördelat på tre separata tävlingar, LLT3-2014, LLT4-2014 och SM 2014. Landslagstest är alltid bokstavsklassade och prispengade, SM däremot innehåller inga klasser, medaljer utdelas och ev. extrapriser som arrangören fixat.

Genom att ha två separata tester fick vi en välbehövlig föryngring och något bättre strukur på rankinglistan. Skyttar fick också möjlighet att endast deltaga i det ena testet om man så ville. Antalet LLT har ju minskat från 6 till 4 st. Förmodligen en vettig balans nu när de flesta har två skilda grenar att bevaka och antalet större tävlingar blir många.

sm-wmmfl59

Nimrod i Uddevalla stod som värd för årets tävlingar. Med Martin A i spetsen hade man fått till en bana med 14 skjutstationer som fick höga betyg och med rätta mycken berömmelse. Ju fler stationer desto bättre genomströmning av skyttar och oplanerade störningar stjäl förhoppningsvis mindre utrymme.

Martin hade också tagit fasta på att lägga duvor som är synliga och skjutbara utan att krångla till det. En generell höjning av träffprocenten för alla deltagare är nödvändig för att popularisera denna sport. Om en av ingredienserna för att uppnå detta heter "enklare duvor" så ser vi till att det ingår i receptet. Det kommer också att ha en viss effekt på ranking- och klassningslistor. 

Jan Olsson & Co skötte administrationen på ett bra och välbemannat sätt. Viss riksdag uppstod dock när det blev aktuellt med uppdatering av bokstavklassificeringen inför LLT4 dag 2. Undertecknad har tagit fasta på det beslut som finns om att klasser ska uppdateras efter test. Jag får skylla mig själv att jag inte insåg att kommunikationen kring detta inte varit 100 %-ig. Vi fixade dock det hela genom att ta i lite extra och nu är det gjort.

Till tävlingarna var anmälda 112 resp. 110 skyttar med ett litet exotiskt inslag av Norrmän.

När det gäller väderleken hade vi också maximalt flyt(!). Solen brände nästan kontinuerligt, måttliga vindar och inget regn. Mycket vätska gick det åt.

Finalen

Inför finalen var Anders i ledningen med 188 träff och hade redan försett sig 200 rankingpoäng. Han var 6 duvor före Jan-Åke och 7 duvor före Roger. De ska mycket till för att Anders ska släppa en sådan ledning.

sm-abrbore

Jan-Åke hade bästa finalresultat med 23 träff trots att han råkade positionera sig tvärtom på en av dubbleerna och efter ett desperat "neeje" ändå lyckas få ena duvan. 

sm-wmmfl5

Ordning bibehölls alltså efter finalen och vi hade tre stycken nya mästerskaps-medaljörer. Weine Moberg lyckades klättra från en sjätte till fjärde placering. Tommy Lundgren och P-O Lindgren följde. Märk att medelåldern var ganska hög i startfältet.

 

Direkt efter finalskjutningen avhöll övriga finalskyttar traditionell cermoni med segrarens huvudbonad och därefter prisutdelningar.


Sektionen vill tacka Nimrods medlemmar för ett i alla delar väl genomfört arrangemang. Vi vill också tacka alla deltagare. Skaran av sportingskyttar lämnar ett mycket positivt intryck, visar välvilja och hög grad av sportmannaskap.

Se SM Resultat

Se LL-Test 3 Resultat

Se LL-Test 4 Resultat


See you,

Torbjörn F

Skribent: Torbjörn Fredriksson
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...