Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annelie Gullstrand Conny Petters blev veterantrea på VM i Compak Sporting.

Petters på pallen i VM i Compak Sporting

30 JUN 2015 17:30
I söndags avgjordes VM i Compak Sporting i Estland, ett öppet mästerskap där ett 20-tal svenskar deltog. Tre riktigt bra svenska placeringar noterades i en tävling där många skyttar uppges ha varit nöjda i slutet.
  • Skapad: 30 JUN 2015 17:30

I söndags avgjordes VM i Compak Sporting i Estland. Lerduvesektionen hade inte någon uttagen trupp till mästerskapet, men ett 20-tal svenskar fanns ändå på plats för att pröva lyckan mot internationellt motstånd i, den för svensk del relativt nya, sportingdisciplinen Compak.

 

Pallen för Conny Petters

När de 200 duvorna skjutits över fyra dagars tävlande stod tre svenska skyttar att finna högt upp i resultatlistorna. Till och med en svensk pallplats noterades. Den stod Conny Petters, Haninge Jaktskytteklubb, i veteranklassen för. Det blev ett brons, men det krävdes en särskjutning för att det skulle bli hans. Så efter 188 träff av 200 i grundomgången fick han sätta ytterligare 22 för att säkra medaljen.
– Conny gjorde en fantastisk särskjutning om bronset, som han vann med 22 träff mot motståndarens 20. Han höll fokus hela vägen och det vill till att man ska göra det. Det var strongt gjort och han var givetvis väldigt glad över det, och det får man förstå, säger Annelie Gullstrand, suppleant i lerduvesektionen som själv också deltog på VM.

Martin Andersson fyra av nästan 500

I den öppna medaljen var det ytterst nära svensk medalj, i princip så nära man bara kan komma. Nimrodskytten Martin Andersson stod för en fin prestation med sina 196 träff av 200. Med det blev han fyra. Segraren George Digweed sköt 199 duvor och Christophe Auvret, Frankrike, och András Szerdahelyi, Ungern, satte 198 var och fick skjuta särskjutning om silver och brons.
– Martin sköt fantastiskt bra alla dagar. Han hade en lite dålig start men höll ihop hela vägen och slutade fyra. Bra gjort i och med att det är hård konkurrens, det var ju trots allt nästan 500 deltagare från 26 nationer, säger Annelie Gullstrand.


150628 VM Compak Sporting Rebecka Bergkvist www

Rebecka Bergkvist. Foto: Aleksandra Voltseva

Rebecka sexa i damklassen

Rebecka Bergkvist, Falköpings Sportskytteklubb, satte 180 duvor av 200 och blev med det sexa i damklassen, två träff från pallen.
– Det var litegrann stolpe ut, hon slutade ju sexa men med ett väldigt bra resultat. Det är så tajt i Compaken, en missad duva kan skilja flera placeringar. Men hon kommer igen, det kan jag lova, säger Annelie Gullstrand.


Ett bra arrangemang

Mästerskapet i sig får beröm av Gullstrand:
– Det var ett fantastiskt arrangemang. Estland har gjort ett mycket fint jobb. Väldigt lite krånglande, och allting löpte på bra trots att man skulle dra igenom 500 skyttar per dag. Många svenskar upplevde också att de sköt bra och att de var nöjda med sina resultat, och det är positivt.

Hon tror också att många av de svenska skyttarna lämnade Estland inte bara med ett tillfredsställande resultat, utan också med en insikt:
–Jag tror nog att de flesta av oss här har fått en aha-upplevelse om att vi kanske skjuter lite för svårt i Sverige. Mentalt måste vi bli bättre och mer vana på att skjuta höga resultat. Vi har inte riktigt med oss att man kan skjuta fullt flera serier i rad, vi är inte riktigt vana vid det helt enkelt. Kanske för att vi har lite för svåra duvor. Men Compak är ju så nytt för oss i Sverige, så jag tror att det kommer att rätta till sig allt eftersom intresset ökar, fler tävlingar hålls, fler åker utomlands och tävlar och får erfarenhet av banor där och så vidare, så det känns ändå bra, säger hon.

Lerduvesektionen gratulerar deltagande skyttar till fina prestationer.


Här kan du se fullständiga resultat.

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...