Hoppa till sidans innehåll

Oväntad segrare på Sweden GP i skeet

13 JUN 2012 21:52
När Sweden GP, tillika test 3 i skeet, avhölls i helgen så stod slutligen en något otippad skytt överst på prispallen.
Sola i Karlstad lyste med sin frånvaro när tävlingen avgjordes på de fina skjutbanorna vid Sörmon strax utanför Karlstad. Regnet kom och gick under båda dagarna, men temperaturen var behaglig, vinden lugn och sammantaget var det utmärkta förutsättningar för lerduveskytte på hög nivå.


  • Skapad: 13 JUN 2012 21:52

Som brukligt vid Grand Prix tävlingar så delades resultatlistan i 3 lika stora delar efter första dagens 75 duvor. Gränsen mellan A och B-klass drogs vid 66 träffade duvor.

Finalerna

C-finalen såg en dansk som segrare genom Henrik Tabur som med nöd och näppe kunde hålla undan för unge Forshagaskytten Martin Rogne, det krävdes nämligen särskjutning för att det här skulle bli Dansk seger.

 

B-finalen blev riktigt välskjuten. Kenny Steen, Oppunda gick in i delad ledning och med en perfekt 25:a så höll han precis undan för Gnosjös Åke Claesson. På tredje plats kom Rickard Lagergren, Oskarshamn.

 

Både A och B-klasserna var tämligen jämna men det var ingenting mot vad A-klassen kom att bli, det visade sig nämligen att 3 skyttar landat på samma slutpoäng efter finalskjutningen.

Henrik Höglund, Forshaga, Marcus Svensson, Saxtorp och Valdemarsviks Niklas Ringborg fick göra upp om medaljerna i en spännande särskjutning på 4:ans dubbléer. Jublet i publiken visade inga gränser när Värmlänningen och hemmasonen Höglund, något överraskande, till slut avgick med segern.

 

NM för juniorer

I och med att Test 3 var färdigskjuten så togs det lag ut som skall representera vid Nordiska juniormästerskapen i Norge. Det blir Oppundaskyttarna Edvin Moberg och Gustav Pettersson som tillsammans med Saxtorps Anton Jönsson som kommer att försvara de svenska färgerna i skeet-tävlingen, dessutom kommer Frida Säldegård, Karlskrona, att tävla i damjuniorklassen.

 

Jag vill avslutningsvis passa på att gratulera Henrik Höglund till slutsegern samt tacka Karlstad JSK som med öppna armar och Värmländsk gästfrihet välkomnade oss till sina förnäma banor på Sörmon.

Nu närmar sig OS i London med stormsteg och det är med tillförsikt vi ser fram emot att följa våra olympier Marcus Svensson, Stefan Nilsson, Therese Lundqvist och dubbeltrapparen Håkan Dahlby. Stort lycka till önskar jag och hela skeet-Sverige.

 

Christer Svensson

Grenledare skeet

 

Artikel i Nya Wermlands-Tidningen

Resultat

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...