Hoppa till sidans innehåll

Nordisk trap 2021

03 DEC 2020 15:42
Efter ett annorlunda och år med pandemi och många tävlingar inställda och inga LL-kval, landskamp eller andra större tävlingar blickar vi framåt mot 2021.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2020 15:42

Med ett annorlunda upplägg kunde vi dock genomföra SM för senior, dam och juniorklasserna, det är ju alltid kul att kunna kora SM vinnare varje år. STORT grattis till Albin, Pernilla och Robert för era guldmedaljer samt övriga medaljörer.

Trots pågående och ökande smittspridning så måste planeringen för 2021 genomföras. Tävlingsprogrammet finns i annan artikel här på hemsidan och, utöver det så planeras både juniordag och damdag med träning och tips för att bli en bättre skytt framåt våren.

En NYHET för 2021 är att det kommer genomföras RM (riksmästerskap) i Mixade lag där en man och kvinna från samma klubb bildar lag och skjuter 100 duvor vardera i grundserien. De två lagen med högsta sammanlagt resultat skjuter en guld-silverfinal och de lag med tredje och fjärde högsta resultat skjuter en brons final om 50 duvor tillsammans. Ett regelverk håller på att skrivas och kommer presenteras i god tid. Upplägget är att denna tävling för Mixade lag skjuts i samband med LL-test4/SM första dagen och finalerna genomförs direkt efter grundserierna.

Om möjligt planeras en ”testtävling” för enbart Mixade lag någon gång i början på säsongen vilket jag återkommer till närmare framöver.

En uppmaning till er ute i klubbarna är att engagera både damer som herrar för att kunna ställa upp i Mixade lag på RM:et.

Om det blir något NM i Finland är oklart ännu av känd anledning. Om det blir något NM så kommer det att krävas resultat enligt särskilda uttagningsregler som finns publicerade under Tävlingsverksamhet/Ranking och uttagning på hemsidan. Detta för att samma regler skall gälla för Nordisk trap som för OL grenarna.

 

Nu får vi hoppas att Sverige får bukt med pandemin, så att vår säsong förhoppningsvis kan starta upp med relevanta restriktioner och att tävlingarna kan genomföras på ett sportsligt och säkert sätt, utan risk för ökad smittspridning.

Är det något ni undrar över så är jag tillgänglig för frågor och förhoppningsvis kan jag ge ett svar som gäller för stunden med tanke på pandemin.

Vill så här i slutet på detta annorlunda år, ge er alla en stor eloge för ert engagemang och uthållighet när allt inte varit som man förväntat sig. Nu ser vi fram emot 2021 och som det sjungs i låten, ”det kommer bli bra igen ” vill jag önska er alla goa och fina Nordisk trapskyttar en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

December 2020

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...