Hoppa till sidans innehåll

Nordisk Trap test 3

14 JUN 2021 08:31
64 skyttar mötte upp till ett soligt med mycket blåsigt Gislaved. Med tilltagande vind och byar i stormstyrka blev skyttet slumpartat för de allra flesta under lördagen.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2021 08:31

Efter att Gislaveds JVF:s ordf. Ingvar Lindell hälsat alla välkomna för första gången till deras fina anläggning så tog undertecknad vid och gick igenom vad som gäller betr. restriktioner, förhållningsregler så att vi inte riskerar smittspridning av corona när vi äntligen kunde börja tävla igen.

Jag gick även igenom och gav de speciella förutsättningar som gäller för uttagning av landslaget, bl.a. att rankingen kommer vara vägledande vid uttagningen.

Som nämnts tidigare blev lördagen verkligen en prövning vilket resultaten för de flesta vittnar om. Det var några skyttar som är ”snabbskyttar” som presterade riktigt bra skytte, Robert Elmgren med 97/100 ledde seniorklassen, Albin Stensson juniorklassen, Veronica Lishöj damklassen, Ronny Gustavsson 60+ och Lars Gustafsson 50+.

Så skulle allt avgöras på söndagen med sol och lite mindre blåst, men byar som verkligen tog i, så det var emellanåt svårt att stå still på plattan.

Efter final så stod Robert Elmgren som klar segrare med imponerande 170/175 duvor, Robert verkar inte beröras av väder och vind i sitt fina skytte, Pernilla Stensson sköt upp sig i finalen och segrade med 144/175, Edwin Karlsson vann juniorerna med 149/148, Lars Gustavsson vann 50+ med 154/175 och Ronny Gustavsson vann 60+ med 151/175 träff.

Som den riktigt stora tävlingen efter snart 1,5 års uppehåll så påverkade skyttet dels av det ofördelaktiga vädret men också av att tävlingsrutinen var inte på topp efter så långt uppehåll. Men allt kommer att bli bättre, nu blir det träning mot målen och möjlighet att skjuta 100 skottstävlingar som ger tävlingskänslan tillbaka.

Jag fick en del synpunkter på att alla skyttar skall läsa reglementet för Nordisk trap, särskilt det som gäller klädesvalet på våra tävlingar. Representativ klädsel skall vi ha när bl.a. media kommer, vi alla har ett ansvar att hålla statusen högt i vår fina gren.

Jag och alla skyttar tackar Gislavedsklubben för en väl genomförd tävling, allt fungerade perfekt och vi kändes välkomna tillbaka vilket det säkert blir framöver.

Nu ser vi fram mot test 4 och SM i Uddevalla som gäster på Nimrods anläggning.

Tills dess, träna och slipa formen hälsar

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...