Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Svensson Testtävling 1 skeet 2012

Nathalie tillbaka på allvar

16 APR 2012 14:01
När Test 1 i skeet avgjordes i helgen så visade Nathalie Larsson med besked att hon är tillbaka i gammal god skytteform.
  • Skapad: 16 APR 2012 14:01

Gnosjö Jvf bjöd på alldeles utmärkt väder när årets första Testtävling skulle avgöras på de fina skjutbanorna i Gullstensmo. Helgens högsta resultat fick vi hämta i damklassen där Nathalie Larsson, Dannemora, landade på 142 duvor efter en perfekt finalserie med 25 träffar. Maria Olofsson, Karlstad, kom på 2:a plats och Rebecka Johansson, Saxtorp blev 3:a.

Juniorerna
Nerverna var säkert på helspänn under deltagarnas skyttevästar när juniortävlingen drog igång. Efter en något trevande start så ryckte dock Edvin Moberg, Oppunda, upp sig genom att avsluta första dagen med 2 stycken fullpoängare.
Inför finalen ledde Edvin på 115 träffar efter den egendomliga serien: 20,25,25,20,25. Med en 22:a i finalen så vann han klassen före Anton Jönsson, Saxtorp och klubbkompisen Gustav Pettersson.

Seniorklassen
Christer Isaksson, Oskarshamn, var i ledning med 118 duvor när det var dags för seniorfinal. Närmast efter följde tre skyttar med 116 träffar, det var Per Swensson, Kristianstad, Joakim Pettersson, Oppunda och David Lundqvist, Karlstad.

Helgens enda regnväder dök upp lagom till seniorfinalen och det gjorde säkert att finalresultaten blev något lägre. Christers 21:a här räckte dock precis för att hålla undan för Per som kom 2:a och 3:an, Saxtorps Henrik Roslund som sköt den högsta finalserien.

Fortsättning
Ett stort grattis till alla klassegrarna och framförallt till Edvin Moberg som i och med dagens tävling blev uttagen till EM på Cypern om en månad.
Sänder även ett särskilt tack till Gnosjö Jvf som med sedvanlig gästfrihet och perfekt arrangemang gjorde att vi alla stortrivdes.

Närmast följer nu, i slutet av veckan, den spännande världscupen i London. Vi håller alla tummar vi har för Stefan Nilsson, Niklas Ringborg, Marcus Svensson och Therese Lundqvist som försvarar de svenska färgerna i skeet-tävlingen. Det går alldeles utmärkt att följa resultaten live på www.issf-sports.org/results.

Text och foto: Christer Svensson

Se Test Resultat

 

På bilden: Klass-segrarna Christer Isaksson, Nathalie Larsson och Edvin Moberg.

Skribent: Christer Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...