Hoppa till sidans innehåll

Motljus ställde till det för Dahlby

04 MAR 2011 23:29
Håkan Dahlby slutade på en 22:a plats i den första världscuptävlingen för året. En tidig starttid försämrade hans chanser då första duvorna fick skjutas med ansiktet rakt mot solen.
  • Skapad: 04 MAR 2011 23:29

Håkan Dahlby hade oturen att få starta i första rundan i världscuptävlingen i Concepción, Chile, och solen stod rakt i ansiktet. På platta 5, där man är mest vinklad mot solen, såg han inte första duvorna och tappade totalt 6 duvor. Detta är ovanligt för Håkan som väldigt sällan missar första duvorna, och det blev 44 träff . I andra rundan sköt han en fin 48:a och till sista rundan hade det börjat blåsa en del då han hade sitt C-program kvar, det var inte lätt att hänga med i höjdskillnaderna så det blev en 45:a totalt 137 träff.

Svensk besvikelse
Håkan blev givetvis besviken eftersom han hade skjutit så otroligt bra på alla träningar och sen inte lyckades på tävlingen. Jag kan inte påstå att han var nervös och spänd utan han sköt med samma självförtroende som under hela träningstiden. Han hade bara oturen att få skjuta första omgången och det ställde tyvärr till det för honom.

 

Imponerande skytte trots allt
Jag måste säga att jag är otroligt imponerad av hans skytte, han har i år bytt kolv (och det brukar ta tid att vänja sig vid) och skjutsätt till ett sätt som jag tror att man behöver skjuta på för att hålla sig i världstoppen och det grundar jag på egen erfarenhet.

 

Det märks att han har lagt ner otroligt mycket tid på träning och med lite mer träning på smådetaljer så betvivlar jag inte att han kommer att vara på medaljplats och ta en kvotplats inom en snar framtid. Det har varit en fröjd för mig att få stå bakom honom här i Chile och jag hade aldrig trott att han kunde skjuta så fantastiskt bra och med så höga resultat som han gjort här. Nu är hans första världscuptävling gjord, inte med det resultatet som han förväntade sig men vi som håller på, och har hållit på, vet att det är väldigt små marginaler, så nu är det bara att köra på så kommer han att vara med i toppen.

Skribent: Pia Hansen
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...