Hoppa till sidans innehåll
Foto: Josefin Warg Tomaz Holmström på helgens field target-tävling.

Mörrum bjöd på fin field target-tävling i helgen

30 APR 2014 14:32
I helgen hölls en av årets större field target-tävlingar i Mörrum, field target som förra året blev en disciplin inom SvSF och vars verksamhet är placerad under lerduvesektionen. Det var sydsvenskt mästerskap men med stora delar av Sverigeeliten på plats, däribland några som ska skjuta EM i sommar.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:13

Field target är den senaste disciplinen inom SvSF. Man skjuter luftgevär på fallmål ute i naturen, men grenen är inbakad i lerduvesektionens verksamhet. Tävlingen i Mörrum var en av de första stora tävlingarna i Sverige år. Dryga 60 starter gjordes i tävlingen som hade såväl internationella klasser, som nationella klasser och två debutantklasser. Det var åtta startande i respektive debutantklasser, som var prova-på-klasser, vilket var roligt att se.

140427 field target Morrum Karlsson-Holmstrom www

En av de som ska skjuta EM i sommar är Tomaz Holmström (ovan till höger) från Onsala Luftgevärsklubb. Han vann två klasser, den internationella klassen PCP max 16.3 J samt klassen PCP max 45 J. Hela 15 skyttar tävlade i den sistnämnda klassen och det krävdes särskjutning för att få fram segraren då såväl Holmström som Mörrum Skyttegilles Johan Karlsson (ovan till vänster) sköt fullt, 30 träff av 30 i grundomgången. Särskjutningen tog dock Holmström hem i andra rundan.
- Nu kan jag le. Det var kul att det räckte hela vägen. Min målsättning är alltid att fälla alla mål och sedan se hur långt det går. Ibland vinner man och i dag räckte det till, sa Tomaz Holmström efteråt.

140427 field target Morrum Thorbjorn Gustavsson www

I den internationella klassen Fjäder max 16.3J vann näste EM-skytt, Thorbjörn Gustavsson från Onsala (ovan), med 29 träff, före Roger Petersson från Mörrum.

Hemmaskyttarna Emil Thungström samt Andre Stenros blev dagens lyckliga i debuntantklasserna, som segrare i Fjäder max 10J debut respektive PCP max 10 J debut.

Övriga klassers vinnare, och resultatlistor i sin helhet, hittas här.

140427 field target Morrum medaljorer www

Dagens medaljörer.

Trots att det ännu var april bjöd Blekinge på sommarvärme. Vindarna var relativt nådiga med skyttarna, särskilt på den lätta banan i skogsmiljö som var anpassad för att vinden inte skulle behöva påverka alltför mycket. Något som var tacksamt för många debutanter som säkerligen utmanades nog av avståndsbedömningen.

Mörrum bjöd på en fin tävling och fick många goda ord av de ditresta skyttarna. Och förhoppningsvis är fler lyckade field target-tävlingar att vänta i Sverige under säsongen som kommer. Redan nu ligger inbjudningar till några uppe i SvSF:s tävlingskalender.

Här kan du läsa mer om disciplinen field target.

Mer om field target-tävlingen och om hur man skjuter disciplinen kommer att kunna läsas i nästa nummer av tidningen Svensk Skyttesport.

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...