Hoppa till sidans innehåll

Mästerligt av Emil i Eskilstuna

27 JUL 2011 10:03
De som ansåg sig ha Nordisk trap som en del av sin själ ställde upp på öppna SM i Eskilstuna.
Där en av Sveriges största skyttetalanger junioren Emil Eriksson inför hemmapubliken lyckades vinna öppna SM i Nordisk Trap
  • Skapad: 27 JUL 2011 10:03

Med funderingarna kring det hårda tävlingsprogrammet under juli var deltagarantalet med all förstålighet något decimerat. Bot och bättring inför 2012 med ett minimalt antal tävlingar i semestermånaden. Låt oss se om det finns en möjlighet att förlänga vår aktiva säsong fram t.o.m. september, och med fördel kanske starta våra landslagstester senare, allt för att undvika behovet av att skotta bort snö från plattorna.

Vi bor i detta ”förbannade” sköna charmiga avlånga land, men med en avståndsmässig variabel som är ytterst svårhanterbar då det kommer till att förlägga tävlingar. När jag tidigare i mina tankar lagt en tävling i norr har jag förstrött konstaterat ”ok stora avstånd”. Men det var först efter en i mitt tycke oändligt mäktig bilresa till Storumans LLT 3, som jag fick en verklighet bakom avstånden här i landet”. Tack Yngve för att du fick oss att lyfta förståelsen för hur en Svensk landsdel ter sig ut för en ”skåning”. Insåg att efter en 128 mil lång resa mellan hemmet och Storuman, återstod det snudd på 60 mil till vår nordligast belägna Nordiska trap bana i Kiruna. Kan bara konstatera att vi i södra Sverige nog är ”aningen” bortskämda med tätheten och närheten till våra skjutbanor.

 

Väder:

Ett perfekt skytteväder uppenbarade sig under SM helgen med en skön värme och jämt skjutljus, det enda som skulle kunna påverka är den svagt byiga vinden som bitvis tryckte ned duvorna ur sin normala flyktväg. Men trots bästa tänkbara förutsättningar uteblev de riktigt höga resultaten som presenterades i Forshaga.

 

Dag ett.

Efter lördagens skytte var det Mikael Karlsson Fridafors SKF som tog täten med 96 träff tätt följd av Christopher Lindkvist JSK Falken på 95 träff. Sen kom två skyttar på 94 träff Göran Allers Umeå JSK samt Nicklas Grankvist Saxtorp JSK. Men det var bara två av dessa skyttar som klarade sig vidare till final. Hemmasonen Emil Eriksson var en av dessa skyttar, aning blek om nosen startade bäst med två 25:or och som slutade första dagen på 93 träff.

Det kom en skytt bakifrån med resultat på 89 träff som skulle visa var skåpet skall stå. Anders Johansson ”vi saknar dig i landslaget”.

 

Dag två:

Med ett likartat väder under söndagen avslutade deltagarna med de sista 50 duvorna innan finalen och korandet av den svenska mästaren.’

Emil Eriksson (49) (142) och Anders Jonasson (49) (139) startade dagen med vars en 25:a även Kent Stensson lyckade få till en 25:a(48) (137). Han var dock för långt bak för att kunna ta en finalplats. Micke fortsatte med en 24;a (46) (142)medan stabile Benny klarade fina 24 träff (48) (140). Göran Allers som hade ett gott utgångsläge startade försiktigt med en 23:a.(45) (139) Säkerheten själv Christopher Lindkvist darrade faktiskt en aning på manschetten med en 21:a.(45) (140)

Ingen sköt en 25 i sjätte serien! Men dock en räcka med 24:or av Emil, Anders, Benny samt Christopher. Så slutomgången utmynnade i fyra givna finalister samt en särskjutning om sista platsen mellan Göran Allers Umeå JSK och Anders Jonasson Skepplanda SpSK båda 139 träff, där Anders vann den åtråvärda platsen till finalen.

 

Finalfältet kom därför att bestå av Emil Eriksson Eskilstuna JSK 142 träff , Mikael Karlsson 142 Fridafors SKF, Benny Pettersson Södertälje JVF140 Christopher Lindkvist JSK Falken 140, Anders Jonasson F. Skepplanda SpS 139 träff.

Finalen blev rafflande då det bara skiljde tre duvor mellan ettan och femman.

Emil tycks ha nerver av stål eller kanske inga alls! Han noterades för en 24:a medan Mikael sköt en 23:a. Anders Jonasson avancerade från en femteplats till en bronsplats med sina fina 24 träff .

07-17 SM medaljörer N-trap  2011

Guld Emil Eriksson. Silver Mikael Karlsson och Brons Anders Jonasson.

 

Jag kan bara gratulera alla våra duktiga skyttar till sina placeringar på detta svenska mästerskap 2011

 

Noterbart är att vi hade två Juniorer med i denna final och hoppas vi kan få se dem i ännu större sammanhang i fortsättningen?

 

Jag måste också framföra ett stort tack till Eskilstuna JSK för en väl genomförd tävling .

Ett diplom borde vara på sin plats.

 

Med Skyttehälsningar

Grenledare N-trap

Bo Bergquist

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...