Hoppa till sidans innehåll

Marcus vann LLT 4 i Skeet

06 AUG 2014 00:04
Marcus Svensson, Landskrona / Saxtorp, var omutlig i finalerna när Gislaveds Jvf. i helgen bjöd in till årets sista landslagstest i Olympisk skeet. I guldmatchen sköt han en närmast perfekt serie då han endast bommade 1 duva.
  • Skapad: 06 AUG 2014 00:04

2014-08-02Finalfält

Med sig till semifinalskjutningen i A-klassen fick han (bilden fr.v:) Per Swensson, Kristianstad, Niklas Ringborg, Oppunda, Marcus själv, Fredrik Larsson, Karlstad, Mats Björn, Torsby och Edvin Moberg Oppunda. Domare var Åke Claesson.

Bronsmatchen kom till slut att stå mellan Edvin och Fredrik och här visade den unge Oppundaskytten sin färdighet och avgick med segern på resultatet 15-8. Guldkampen vann sedan, som redan nämnts, av Marcus Svensson mot Niklas Ringborg med 15-10.

 

2014-08-02 B_klass

I B-klassen avgick Fredrik Hjulström med segern före Johannes Brolin, Vedum och Christer Svensson, GAF-Öland.

 

2014-08-02 C_klass

C-klassen såg en tämligen ny skeetskytt som vinnare genom Richard Nygård från Halmstad. 2:a blev junioren Anton Svahn, Torsby, 3:a blev hemmaskytten Jörgen Söderström och Daniel Gunnarsson, Frillesås kom på 4:e plats.

Summering
Jag vill rikta ett stort tack till Gislaveds Jvf. med Stefan Junerud i spetsen och hans klubbkamrater för en utmärkt genomförd tävling. Denna förening satsar stenhårt på skyttesporten vilket de visat inte minst med det faktum att de i år har byggt en 3:e skeet bana, så att de i framtiden kan åta sig lite större arrangemang. En stor och fin klubbstuga med utmärkt servering och ett fint prisbord gjorde att vi alla åkte hem nöjda och vi ser redan fram emot när vi kan komma och tävla på denna fina skytteanläggning igen.

Närmast följer nu för våra skeetskyttar Nordiska mästerskapen i Köpenhamn i slutet av augusti där Gustav Pettersson, Martin Rogne och Robin Helgosson kommer att delta i juniorklassen och Andreas Björnesund, Christer Isaksson och Fredrik Larsson tävlar i seniorklassen.
VM går senare i september i Spanien och här försvarar Marcus Svensson, Stefan Nilsson, Henrik Jansson, Edvin Moberg och Therese Lundqvist de Svenska färgerna.

På hemmaplan är det närmast SM i nationell skeet i Uppsala 30-31 augusti som gäller. Inbjudan finns i tävlingskalendern, missa inte att anmäla er till denna stortävling så ses vi där.

Mvh. Christer Svensson

Grenledare skeet.

 

Resultatlista

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...