Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Johansson Skeetskyttar på GP på Cypern 2013.

Lundqvist i skeetfinal i GP på Cypern

06 MAR 2013 17:50
Efter några dagars träning i Nicosia och Larnaca hamnade Therese Lundqvist med litet flyt i GP-final i damernas skeet i helgen som var. Såvitt känt den första svensk i en internationell final enligt de nya reglerna. Nära final var också Marcus Svensson. Han fick dock ge sig i en särskjutning om de sista finalplatserna.
  • Skapad: 06 MAR 2013 17:50

Skeet damer

Efter en jämn men inte så hög grundomgång, 22,22 och 23 duvor, så hade Tessan flytet att OS-bronsmedaljören Danka Bartekova sköt en svag sista serie, något som innebar att Tessan slank med som sjätte skytt i den nya finalen, som innebär utslagning och där alla börjar från 0. För Tessans del innebar väl kanske finalen inte någon astronomisk höjdare utan hon blev efter semifinalen förpassad till sjätteplatsen och därmed adjöss till skjutning om medaljerna. Det förtjänar att framhålla att de nya finalerna om 16 skott i dubbléer på plattorna 3-5 kräver en viss träning. Normala dubbléer är vi ju vana vid men att skjuta lika många omvända dubbléer, speciellt i en tävlingssituation, kräver sin man eller som i detta fall sin kvinna.

 

Nu gjordes matchen om guldmedaljen upp mellan cypriotiskan Panayiota Andreou och thailändskan Sutiya Jiewchaloemmit, en match som thailändskan vann med 15-14. Cypriotiskan Adri Eleftheriou knep tredjeplatsen genom att slå tyskan Vanessa Hauff med 15-11 i bronsfinalen.

 

13GP Cypern Marcus Svensson www

Skeet herrar

Marcus sköt som en hel karl på första dagens 50 duvor trots att hans axel var blodig efter de senaste dagarnas träning. Om detta berodde på alltför tunt skinn eller för lite vinterträning förtäljer inte historien. Med första dagens 49 duvor, 25 i första serien på morgonen, kunde han i sitt förkylda tillstånd gå till nattvila på en femte plats. Något sämre för Stefan som inte nådde upp till sin standard utan fick ihop, för honom svaga 21 och 20 duvor.

 

Andra dagens blåsväder gjorde att skyttet blev litet chansartat. Marcus stod dock emot hyfsat och efter 23,24,23 låg han på en delad fjärde plats efter grundom-gången. Särskjutning om tre finalplatser med ytterligare fyra skyttar. En särskjutning som egentligen var onödig eftersom han bommat sjuans låda i grundomgångens sista serie. Nu blev det i stället så att han åkte ut redan i första särskiljningsdubblén och slutade därmed sjua. Stefan hade ingen lyckad dag och hamnade en bit ner i resultatlistan.

 

Segrade i herrarnas skeet gjorde norrmanen Tore Brovold efter 122 i grundomgång-en, 15 av 16 i semifinalen och i finalen visade han att han tränat på de nya finalerna  genom att slå cyprioten Andreas Chasikos med 16-13. Starkt av Tore att bara tappa en duva i två finalserier. Som bekant ger träning färdighet. Trea blev greken Efthimios Mitas efter att ha slagit hemmaskytten George Achilleos med 16-15 i bronsmatchen.

 

------

 

Att GP-tävlingen på Cypern håller en hög internationell status är känt sedan tidigare. Även detta år med en stor del av världseliten på plats. Flera länder, däribland Sverige, har valt att kombinera den här tävlingen med ett träningsläger. Ett sedan tidigare välkänt koncept för att komma igång med tävlingarna. Ett koncept som fler svenskar än sverigeeliten, i likhet med andra länder, borde pröva.

 

Förbundskapten Claes Johansson

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...